Αδερφός Βαλεντίνο Ρόσι: «Η μοτοσικλέτα βοηθάει τον Μάρκεθ»

Αδερφός Βαλεντίνο Ρόσι: «Η μοτοσικλέτα βοηθάει τον Μάρκεθ»
Ο Λούκα Μαρίνι, ο ετεροθαλής αδερφός του Βαλεντίνο Ρόσι, λέει ότι ο Μαρκ Μάρκεθ αδιαμφισβήτητα είναι κορυφαίος, όμως τον βοηθά η πολύ καλή μοτοσικλέτα που έχει στα χέρια του.

Ένα από τα πράγματα που έχουμε θαυμάσει στη σύγχρονη ιστορία του MotoGP είναι ο Μαρκ Μάρκεθ, οι επιδόσεις του με το «καλημέρα» που μπήκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλετών και τα επικά του... σωσίματα. Ο Ισπανός έχει ταλέντο στο να πέφτει αλλά να... μην πέφτει. Αυτό που καταφέρνει, δηλαδή, είναι να ανακτά την ισορροπία του ακόμη κι αν η πτώση έχει ήδη ξεκινήσει. Το ταλέντο του Μάρκεθ, ο σωματότυπός του και οι εξοικείωση που έχει με τη μοτοσικλέτα, είναι μερικοί από τους λόγους που το καταφέρνει αυτό. Ο Λούκα Μαρίνι, ετεροθαλής αδερφός του Βαλεντίνο Ρόσι, μίλησε για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Δεν πρέπει να πάρει μόνο εκείνος τα εύσημα»

«Ναι, είναι καλός, είναι πολύ καλός. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Αλλά ας πούμε ότι φαίνεται τόσο καλός όσο είναι πάνω στη δική του μοτοσικλέτα. Την ξέρει πάρα πολύ καλά, έχει την αίσθηση και είναι κυρίαρχος επάνω της, το καταφέρνει τόσο καλά όσο λίγοι. Νιώθει εκπληκτική ασφάλεια πάνω της, για αυτό και μπορεί να κάνει εκπληκτικα πράγματα, σχεδόν απίστευτα. Η αλήθεια είναι όμως, ότι δεν πρέπει να παίρνει μόνο εκείνος τα εύσημα. Η μοτοσικλέτα του παίζει το ρόλο της, η Honda τον βοηθάει» ήταν τα λόγια του Λούκα Μαρίνι.

Σε σχέση με όσα είπε ο ετεροθαλής αδερφός του Βαλεντίνο Ρόσι θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Μαρκ Μάρκεθ έχει καταφέρει πολλά αξιοσημείωτα πράγματα όσο βρίσκεται στο MotoGP και η Honda είναι λογικό να έχει σχεδιάσει μια μοτοσικλέτα επάνω του, ακριβώς στις δικές του προτιμήσεις και τα χαρακτηριστικά. Η ομάδα έχει επενδύσει όλη της την πορεία πάνω στον Ισπανό και για αυτό η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα, μπορεί να μην ταιριάζει σε άλλους αναβάτες, όπως πχ στον Χόρχε Λορένθο που μέχρι πρότινος, ήταν ο teammate του. Αυτό του δίνει την ευκαιρία να οδηγεί μια μοτοσικλέτα που μπορεί να τη χειριστεί με τη... σκέψη. Αυτό το γεγονός όμως δεν θα πρέπει να υπολογίζεται πάνω από το οδηγικό του μεγαλείο, που κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, είτε είναι οπαδός του είτε όχι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!