Λορένθο: «Ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι σαν τον Μαραντόνα» 

Πέτρος Σηφαλάκης
Λορένθο: «Ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι σαν τον Μαραντόνα» 
Ο Χόρχε Λορένθο μιλάει για τους μεγάλους του αντιπάλους, τα κατορθώματα στην καριέρα του και δηλώνει την υπερηφάνεια του που κατάφερε να κερδίσει τόσο μεγάλους αναβάτες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Χόρχε Λορένθο είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και ικανούς οδηγούς που είδαμε ποτέ στο MotoGP. Ωστόσο, έχει πάντα την τάση να φέρνει τις καταστάσεις στα... μέτρα του, όπως έκανε και σε πρόσφατες δηλώσεις του. Ο Ισπανός, που πέτυχε πολλά κατορθώματα με τη Yamaha, είπε:

Ταχύτατος ο Στόουνερ, ο Μάρκεθ δεν φοβάται να πέσει

«Ήμουν ο μόνος που πήρε τίτλο απέναντι στους Πεδρόσα, Στόουνερ, Μάρκεθ και Ρόσι. Ο Πεδρόσα δεν πήρε τίτλο, ο Μάρκεθ δεν είχε ποτέ του αντίπαλο τον Στόουνερ και ο Ρόσι δεν πήρε ποτέ του τίτλο απέναντι στον Μάρκεθ. Μόνο εγώ τα κατάφερα όλα αυτά. Ο Στόουνερ ήταν απίστευτος και ανίκητος σε κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις. Αν του άρεσε η πίστα ήταν 2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος στους πρώτους τρεις γύρους! Από την άλλη ο Πεδρόσα είχε απίστευτη τεχνική. Κυρίως στις μικρές κατηγορίες των 125 και 250 κυβικών εκατοστών. Στη μεγάλη κατηγορία δεν πήρε τίτλο κυρίως λόγω των τραυματισμών του.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι πολύ ολοκληρωμένος, πανέξυπνος όταν οδηγεί τη μοτοσικλέτα του. Στη Yamaha είχαμε πολύ παρόμοιο στιλ και ήμασταν κοντά. Σαν τον Μαραντόνα θα τον παρομοίαζα, μοναδικός χαρακτήρας και ιδιαίτερος! Πέρυσι παραλίγο να κερδίσει σε αγώνα και φέτος, έχει κάτι το παραπάνω με τα νέα ελαστικά. Ο Μάρκεθ μαζί με τη Honda είναι ένας καταπληκτικός συνδυασμός. Πολύ δυνατός. Έχει την καλύτερη φυσική κατάσταση από όλους, δεν φοβάται να πέσει. Ίσως μιλάμε για τον αναβάτη με τον μικρότερο φόβο για τις πτώσεις στην ιστορία» ήταν τα λόγια του Χόρχε Λορένθο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!