Επίσημο: Αναβολή για το MotoGP Ιταλίας και Καταλονίας

Πέτρος Σηφαλάκης
Επίσημο: Αναβολή για το MotoGP Ιταλίας και Καταλονίας
Η διοίκηση του MotoGP ανακοίνωσε επίσημα ότι ο αγώνας της Ιταλίας και της Καταλονίας, θα αναβληθούν και θα πραγματοποιηθούν αργότερα από το προγραμματισμένο.

Όπως όλοι περιμέναμε, η Dorna ανακοίνωσε κι άλλες αλλαγές στο πρόγραμμά της για το φετινό πρωτάθλημα του MotoGP. Τα Γκραν Πρι Ιταλίας και Καταλονίας, που ήταν προγραμματισμένα για τις 31 Μαΐου και 7 Ιουνίου αντίστοιχα, δεν θα πραγματοποιηθούν. Αναβλήθηκαν για νέα ημερομηνία, η οποία ακόμη δεν είναι γνωστή. Η πανδημία του κορονοϊού δεν επιτρέπει μια εκκίνηση του πρωταθλήματος από τόσο νωρίς και ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί.

Μάλιστα, περιμένουμε ότι θα αναβληθούν κι άλλοι αγώνες που ακολουθούν στη συνέχεια, ακόμη όμως είναι νωρίς για να ανακοινωθεί κάτι τέτοιο. Για την ώρα ο αγώνας στο Ζάξενρινγκ της Γερμανίας, φαίνεται ότι θα είναι ο πρώτος της σεζόν στις 21 Ιουνίου, τουλάχιστον στα... χαρτιά.

Πάντως δείχνει ότι η Dorna κατάλαβε πως δεν θα μπορέσουν να κάνουν όλους τους αγώνες τους αυτή τη σεζόν. Στην αρχή, έλεγαν ότι θα κάνουν ο,τι χρειαστεί προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένας, ακόμη και να έτρεχαν έως το 2021. Επανήλθαν όμως στην πραγματικότητα, όταν είδαν ότι δύσκολα θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα μέσα στο καλοκαίρι και τώρα απλώς προσπαθούν να κρατήσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό αγώνων, προκειμένου να μην επηρεαστεί και η επόμενη χρονιά, εκτός της φετινής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!