ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Καπιρόσι: «Νέοι κανονισμοί ηλικίας για τον Ρόσι»

Καπιρόσι: «Νέοι κανονισμοί ηλικίας για τον Ρόσι»

Καπιρόσι: «Νέοι κανονισμοί ηλικίας για τον Ρόσι»

Ο Λόρις Καπιρόσι είπε αστειευόμενος ότι αν ο Βαλεντίνο Ρόσι θελήσει να τρέχει και μετά τα 50, θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι για να τα καταφέρει. 

Σήμερα στο MotoGP, υπάρχει ένα τυπικό όριο ηλικίας ορισμένο στα 50 έτη. Προφανώς, κανένας αναβάτης δεν θα έτρεχε ποτέ μέχρι αυτή την ηλικία και δεν θα υπήρχε και κάποιος με συμπληρωμένες πέντε δεκαετίες ζωής, που να μπορεί να είναι ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα. Ο Λόρις Καπιρόσι από την άλλη αστειεύτηκε με τον Βαλεντίνο Ρόσι και είπε ότι αν το θελήσει, θα μπορέσουν να κάνουν κάτι. Ο «Γιατρός» είναι ήδη 41 ετών και μπορεί να συνεχίσει να τρέχει και στα 42 του. Ο Καπιρόσι, που παλαιότερα δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις μαζί του, όμως πλέον, τα πάνε αρκετά καλύτερα, έχει ψηλή θέση στη Dorna και είπε: 

«Δεν έχει κάποια πρόθεση να εγκαταλείψει, νομίζω ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες και να επιτρέψουμε στον Βαλεντίνο να συνεχίσει να τρέχει» ήταν οι δηλώσεις του. Επίσης, στη συνέχεια, μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα, που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει, όμως δεν θα μπορούσε να «τραβήξει» πολύ για να μην επηρεαστεί και η επόμενη σεζόν. 

Από μέσα Αυγούστου και... βλέπουμε; 

«Δεν νομίζω να μπορούμε να ξεπεράσουμε τις 15 Δεκέμβρη. Η επόμενη σεζόν θα ήταν σε κίνδυνο. Θέλουν λίγο χρόνο για να ξεκουραστούν οι οδηγοί και οι ομάδες. Μπορούμε ακόμη να διοργανώσουμε ένα καλό πρωτάθλημα, με το να ξεκινήσουμε στα μέσα Αυγούστου θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε το πρόγραμμα της Ευρώπης και να πηγαίναμε Ασία και Αυστραλία στις τελευταίες εβδομάδες» ήταν τα λόγια του. Οπότε καταλαβαίνουμε ότι και η ίδια η Dorna δεν υπολογίζει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στο άμεσο μέλλον και ξέρουν ότι θα πρέπει να φτάσουμε... βαθιά μέσα στο καλοκαίρι για να δούμε αγώνες.