Βαλεντίνο Ρόσι: «Οι αερόσακοι στολής ήταν η μεγαλύτερη αλλαγή»

Πέτρος Σηφαλάκης
Βαλεντίνο Ρόσι: «Οι αερόσακοι στολής ήταν η μεγαλύτερη αλλαγή»
Ο Βαλεντίνο Ρόσι λέει ότι από όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα που βρίσκονται σήμερα στο MotoGP, οι αερόσακοι στη στολή ήταν η μεγαλύτερη αναβάθμιση που έχει γίνει στο σπορ.

Έχοντας πλέον κλείσει τα 41 χρόνια ζωής, ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι ο μεγαλύτερος αναβάτης στο MotoGP και επίσης, εκείνος με τα περισσότερα χρόνια συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία, αφού τρέχει σε αυτή από το 2000. Το 1996 ξεκίνησε την πορεία του στο Moto3, που τότε βέβαια είχαν άλλες ονομασίες και διαφορετική βαρύτητα ως πρωταθλήματα και είναι λογικό, ότι έχει δει με τα μάτια του και έχει βιώσει όλες τις μεγάλες εξελίξεις στο σπορ τα τελευταία χρόνια. Όταν πρωτοξεκίνησε, έτρεχε με... δερμάτινα και μπότες σαν κι εκείνες του motocross.

24 χρόνια μετά, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο «Γιατρός» μίλησε λοιπόν για την πάροδο όλων αυτών των χρόνων και είπε: «Ήταν το 2009 με το 2010, όταν μας έδωσαν να φορέσουμε για πρώτη φορά στολή με αερόσακο. Όλα άλλαξαν, το σύστημα με τον αερόσακο ήταν μπροστά και μπορούσες να το δεις, σε αντίθεση με τις σημερινές στολές. Για την εποχή, μας φάνηκε ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, αρχικά δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί θα μας βοηθούσε τόσο πολύ.

Νόμιζα ότι ήταν κάτι που θα μας βοηθούσε ελαφρώς, αλλά όχι τόσο. Με τα χρόνια η Dainese βελτίωσε σημαντικά το σύστημα και τώρα δεν παρατηρείς καν αν η στολή έχει αερόσακο ή όχι. Παρέχει όμως ένα απίστευτο επίπεδο ασφαλείας, όταν πέφτεις, ακόμη κι αν αισθάνεσαι τέλεια, την άλλη μέρα σηκώνεσαι και όλα σε πονάνε. Με αυτή τη στολή, οι ώμοι και το πάνω μέρος του κορμιού γενικότερα είναι πραγματικά ασφαλείς. Μιλάμε για μια τρομερή βελτίωση στο κομμάτι της ασφάλειας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!