Βαλεντίνο Ρόσι: «Κρίμα που δεν ξεκινούν οι αγώνες»

Βαλεντίνο Ρόσι: «Κρίμα που δεν ξεκινούν οι αγώνες»
Ο Βαλεντίνο Ρόσι ήταν έτοιμος να ξεκινήσει μια νέα αγωνιστική χρονιά, όμως υπολόγισε χωρίς τον... κοροναϊό, που ανέβαλλε τον πρώτο αγώνα στο Κατάρ.

Αλλαγές υπάρχουν στο πρόγραμμα του MotoGP, ύστερα από την κλιμάκωση του κοροναϊού. Η προγραμματισμένη εκκίνηση στο Κατάρ θα γίνει αργότερα, ενώ ο αγώνας στην Ταϊλάνδη δεν θα γίνει, για την ώρα. Φήμες λένε ότι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς θα είναι στο Όστιν, 3-5 Απριλίου, όμως ακόμη κι αυτό δεν είναι 100% σίγουρο μέχρι στιγμής.

Οι δηλώσεις του Βαλεντίνο Ρόσι

«Πραγματικά κακά νέα. Πολύ κρίμα που δεν ξεκινάμε. Μετά από έναν χειμώνα που περάσαμε σε δοκιμές, ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη σεζόν μας, τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά. Μετά τα δοκιμαστικά στο Κατάρ ήθελα να ξεκινήσει και ο πρώτος αγώνας. Είναι δύσκολο να χωνέψω ότι ακυρώθηκε το MotoGP στο Κατάρ. Τόσο εγώ, όσο και για τους οπαδούς. Δεν ξέρουμε πόσο θα χρειαστεί να περιμένουμε για να ξεκινήσουμε να αγωνιζόμαστε. Θα περάσει πάντως αρκετός καιρός, αν αναλογιστούμε ότι ακυρώθηκε και ο αγώνας στην Ταϊλάνδη που ήταν ο δεύτερος. Ελπίζω όλα να γίνουν καλύτερα μέσα στις επόμενες εβδομάδες».

Ο Μάβερικ Βινιάλες, teammate του Βαλεντίνο Ρόσι, είπε επίσης: «είναι κρίμα που δεν θα γίνει το Κατάρ για εμάς στο MotoGP, αλλά και στην Ταϊλάνδη. Είναι πίστες που πραγματικά μου αρέσουν. Νομίζω ότι είμαι αρκετά δυνατός εκεί. Τελειώσαμε στο Κατάρ τις δοκιμές με θετική εικόνα, ανυπομονούσα για τον πρώτο αγώνα. Επίσης συμπονώ τους οπαδούς στο Κατάρ και την Ταϊλάνδη, που απογοητεύτηκαν. Όμως, καταλαβαίνω την κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε με τον κοροναϊό. Ελπίζουμε απλά να επιστρέψουμε στα φυσιολογικά μας όσο το δυνατόν νωρίτερα, για να ξεκινήσει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!