Ο Μαρκ Μάρκεθ στη Honda μέχρι το 2024!

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Μαρκ Μάρκεθ στη Honda μέχρι το 2024!
Νέο τετραετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Μαρκ Μάρκεθ με τη Repsol Honda, με τον αναβάτη να μένει στην ιαπωνική ομάδα έως και τουλάχιστον το τέλος του 2024.

Ο Μαρκ Μάρκεθ θεωρείται ο πιο επιτυχημένος αναβάτης των τελευταίων χρόνων και η Honda δεν θα μπορούσε να τον αφήσει να φύγει από την ομάδα της. Ο Ισπανός, αν και έχει κάποια προβλήματα με τον ώμο του τελευταία, συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Η Repsol Honda ήρθε σε συμφωνία για άλλο ένα συμβόλαιο μαζί του, για τέσσερα ακόμη χρόνια. Το τωρινό συμβόλαιο του Μάρκεθ λήγει στο τέλος του 2020 και με τη νέα τους συμφωνία, θα παραμείνει στην ομάδα έως και το τέλος του 2024.

«Είμαι πολύ υπερήφανος που ανακοινώνω την ανανέωση του συμβολαίου μου με τη Honda Racing Corporation για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η Honda μου έδωσε την ευκαιρία να μπω στο MotoGP με μια εργοστασιακή μοτοσικλέτα το 2013 και από τον πρώτο χρόνο, έχουμε επιτύχει πάρα πολλά πράγματα μαζί. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω να είμαι μέλος της οικογένειας Honda. Η Honda Racing Corporation μου δίνει αυτοπεποίθηση να συνεχίσω τη συνεργασία μου μαζί τους και να διατηρήσουμε τον κοινό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από τη συνέχιση των επιτυχιών μας».

Αυτή τη στιγμή στη Honda, εκτός από τον Μαρκ Μάρκεθ, βρίσκεται και ο αδερφός του, ο Άλεξ Μάρκεθ. Ο Άλεξ πήρε τη θέση του Χόρχε Λορένθο, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και πλέον βρίσκεται στο γκαράζ της Yamaha, ως αναβάτης εξέλιξης. Ο Μαρκ Μάρκεθ, ξεκίνησε την πορεία του στο MotoGP το 2013. Στην πρώτη χρονιά που έτρεξε, πήρε το πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας από την πρώτη στιγμή την αξία του και έκτοτε, μόνο το 2015 δεν πήρε το πρωτάθλημα αναβατών, καθώς το κατέκτησε ο Χόρχε Λορένθο. Όλες τις υπόλοιπες χρονιές, το πήρε! Επίσης, ο Μάρκεθ έχει ακόμη έναν τίτλο στα 125 κυβικά εκατοστά και έναν ακόμη στο Moto2.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!