Ο Μάρκεθ σε μια δική του κατηγορία έτρεξε και πήρε «ανενόχλητος» την pole!

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο πάντα πολύ γρήγορος Μαρκ Μάρκεθ συνεχίζει να παραδίδει... μαθήματα ταχύτητας στο Ζάξενρινγκ και πήρε ακόμη μια pole position χωρίς ουσιαστική απειλή από κανέναν.

Κόπα Αμέρικα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Για ακόμη ένα Σάββατο ο Μαρκ Μάρκεθ έδειξε ποιος είναι και πήρε μια pole position που δεν απειλήθηκε από κανέναν. Από τα πρώτα του λεπτά στην πίστα έκανε έναν πολύ καλό γύρο με χρόνο που δύσκολα θα έφτανε κάποιος, ο οποίος αρκούσε για να του δώσει την pole ακόμη κι αν δεν τον βελτίωνε. Ο ίδιος όμως θέλει πάντα να είναι σίγουρος, προσπαθούσε μέχρι το τέλος και τελικά τον κατέβασε λίγο ακόμη κάνοντας την pole position ένα άπιαστο όνειρο για τους υπόλοιπους αναβάτες. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό ήταν ο μοναδικός που τον πλησίασε. Σε χρόνους, μπορεί να μην έχουν μεγάλες διαφορές όμως το γεγονός ότι κανείς δεν κατάφερε να τον περάσει και να τον βάλει έστω στη δεύτερη θέση, για να χρειαστεί να κινητοποιηθεί και να πάρει ξανά την πρωτιά, δείχνει ότι ο Μάρκεθ ήταν σε μια δική του κατηγορία σε αυτές τις κατατακτήριες.

Πολύ σημαντικό για τον Μάβερικ Βινιάλες, είναι ότι μπόρεσε να είναι ο τρίτος γρηγορότερος και να φτάσει την πρώτη σειρά εκκίνησης για τον αγώνα. Πίσω του ο Άλεξ Ρινς που και από τα ελεύθερα δοκιμαστικά είχε δείξει πως μπορεί να είναι πολύ γρήγορος και στην πέμπτη θέση, είναι ο Τζακ Μίλερ. Ο Βαλεντίνο Ρόσι ήταν από τα ελεύθερα δοκιμαστικά σε μια μέτρια κατάσταση. Δεν κατάφερε να τρέξει κατευθείαν στο Q2, πέρασε από το Q1 και εκεί κατάφερε να προκριθεί στο Q2 φτάνοντας στην πρώτη θέση με έναν αρκετά καλό χρόνο. Στο Q1 είχε και μια πτώση αλλά δεν τον επηρέασε κάπου αφού έγινε στα τελευταία δευτερόλεπτα και είχε γράψει ήδη το χρόνο του.

Αυτό που κανείς δεν περίμενε ήταν το «άκυρο» που έριξε ο Τακάκι Νακαγκάμι στον Αντρέα Ντοβιτσιόζο! Ο Ιταλός ήταν δεύτερος, περνούσε στο Q2 και ήρθε ο Νακαγκάμι και τον έβγαλε παίρνοντας εκείνος την πρόκριση! Άξιος θαυμασμού ο Ιάπωνας καθώς είναι τραυματίας και δεν μπορεί ούτε να περπατήσει. Όταν κατεβαίνει από τη μοτοσικλέτα του χρησιμοποιεί πατερίτσες για να μπει στο γκαράζ! Τέλος, πτώση είχε και ο Ντανίλο Πετρούτσι στην ένατη στροφή της πίστας. Έγινε με πολλά χιλιόμετρα και έδειξε αρκετά σκληρή, ακόμη όμως δεν γνωρίζουμε περισσότερα. Σύντομα θα έχουμε νέα από την κατάσταση της υγείας του Ιταλού. Σηκώθηκε πάντως όρθιος, αν και με αργές κινήσεις. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα από τα δύο σκέλη των κατατακτήριων δοκιμών: