Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του GP Mονακό (pic)

Gazzetta team
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του GP Mονακό (pic)
Οι Φερστάπεν, Σάινθ και Νόρις, αλλά και μία καλεσμένη-έκπληξη, μίλησαν για τον αγώνα του Μονακό-

Αμέσως μετά τον τερματισμό, οι οδηγοί που πήραν τις τρεις πρώτες θέσεις έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις. Οι Μαξ Φερστάπεν, Κάρλος Σάινθ και Λάντο Νόρις, μίλησαν στον Ντέιβιντ Κούλθαρντ για το πώς είδαν τον αγώνα μέσα από τα μονοθέσιά τους και για τα συναισθήματά τους που βρίσκονται στο βάθρο του πιο φημισμένου αγώνα της F1, του GP Μονακό.


Λάντο Νόρις (McLaren): «Δεν ξέρω τι να πω, δεν περίμενα να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Το οφείλω στην ομάδα, στον Ζακ Μπράουν. Πάντα είναι ένα όνειρο να βρεθείς στο βάθρο εδώ. Είναι κάτι ιδιαίτερο. Δεν πίστευα ότι θα ήμουν εδώ αλλά είχαμε λίγη τύχη, θα έλεγα λίγη καλή οδήγηση και ένα καλό μονοθέσιο όλο το 3ήμερο. Τους ευχαριστώ όλους. Είναι κάτι ιδιαίτερο και το τρόπαιο είναι επίσης πολύ ωραίο. Και ανυπομονώ να το πάρω στα χέρια μου».

Κάρλος Σάινθ (Ferrari): «Είναι σίγουρα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Αν μου έλεγαν πριν έρθουμε στο Μονακό ότι θα ερχόμουν 2ος θα το έπαιρνα ευχαρίστως. Με όλα όσα έγιναν αυτό το 3ήμερο, την pole του Σαρλ (Λεκλέρ), το γύρο που δεν πρόλαβα να κάνω χθες, ίσως δεν έχει τόσο ωραία γεύση όσο θα έπρεπε, αλλά νιώθω πολύ χαρούμενος και υπερήφανος για όσα κάναμε και η Ferrari ως ομάδα θα πρέπει να είναι υπερήφανη για το μονοθέσιο και για το βήμα εμπρός που έχουν κάνει φέτος. Όταν βλέπεις ότι το άλλο μονοθέσιο δεν ξεκινάει τον αγώνα, ένιωσα ότι η ευθύνη είναι πάνω μου να πάρουμε κάτι καλό από αυτό το 3ήμερο, τουλάχιστον ένα βάθρο. Έκανα καλή εκκίνηση και ακόμα και χωρίς το πιτ στοπ του Βάλτερι (Μπότας) ένιωθα πολύ καλά στο μονοθέσιο και η ομάδα δικαιούνταν τουλάχιστον ένα βάθρο σήμερα».

Μαξ Φερστάπεν (Red Bull): «Φυσικά είναι πολύ ιδιαίτερο να κερδίζεις εδώ και για εμένα ακόμα περισσότερο γιατί είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνω στο βάθρο σε αυτό το μέρος. Ήταν ένας φανταστικός αγώνας. Είναι πολλοί γύροι και πρέπει να διατηρείς την αυτοσυγκέντρωσή σου, αλλά είναι πολύ ωραία. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και πρέπει πάντα να προσέχεις τα ελαστικά σου και φυσικά να βρεις ένα καλό σημείο στον αγώνα για το πιτστοπ. Οι υπόλοιποι σταμάτησαν λίγο νωρίτερα και αυτό έκανε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα για εμένα, αλλά γενικά όλα ήταν υπό έλεγχο. Πάντα θέλεις να κερδίσεις αυτόν τον αγώνα και θυμάμαι από τότε που ήμουν μικρός ότι τον παρακολουθούσα. Είμαι πολύ υπερήφανος αλλά κοιτάζω μπροστά. Η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα».

Στο τέλος της συνέντευξης του Φερστάπεν ο Κούλθαρντ έδωσε το μικρόφωνο στη Σερένα Γουίλιαμς, τη διάσημη τενίστρια, που παρακολούθησε τον αγώνα του Μονακό. «Είναι ένα απίστευτο Γκραν Πρι και ήταν μεγάλη τιμή να βρίσκομαι εδώ και να βλέπω αυτούς τους καταπληκτικούς αθλητές. Τους δίνω συγχαρητήρια και παίρνω έμπνευση από αυτούς».

Διαβάστε ακόμα

» GP Μονακό: Μεγάλος νικητής ο Μαξ Φερστάπεν

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!