Χάμιλτον: «Η Ferrari είναι πολύ δυνατή στο Μονακό»

Gazzetta team
Χάμιλτον: «Η Ferrari είναι πολύ δυνατή στο Μονακό»
Ο Λιούις Χάμιλτον πιστεύει πως η Ferrari έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της νίκης στο GP Μονακό, έπειτα από την πρωτιά της στο FP2.

Η πρώτη ημέρα δράσης στο Πριγκιπάτο του Μονακό ήταν ιδιαίτερα συναρπαστική και απρόσμενη. Ο Σέρτζιο Πέρεζ είχε τον ταχύτερο χρόνο στο FP1, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ έκλεισε στην κορυφή μετά το FP2. Μάλιστα, η Ferrari έκανε το 1-2 για πρώτη φορά μετά το 2019 και άφησε πολλές ομάδες με ερωτηματικά σχετικά με την ταχύτητά της.

Ο Χάμιλτον όμως έμεινε εντυπωσιασμένος από το γεγονός πως η Ferrari SF21 στα χέρια των Σάινθ και Λεκλέρ ήταν στη κορυφή των χρόνων. Ο 7 φορές Πρωταθλητής έκλεισε στην 3η θέση στο FP2, όμως δεν μπόρεσε να πλησιάσει το χρόνο των «κόκκινων».

«Είναι μεγάλη έκπληξη να τους βλέπεις να βελτιώνουν τόσο πολύ, αλλά είναι φοβερό. Αυτό σημαίνει περισσότερος ανταγωνισμός. Η Ferrari είναι πολύ δυνατή στο Μονακό. Γενικά επικεντρώνομαι στη δουλειά μου, αλλά φαίνεται πως θα είναι διεκδικητές. Ειδικά στο παρελθόν, κατάφερναν για τον οποιοδήποτε λόγο να φέρνουν τα ελαστικά τους γρήγορα σε κατάλληλη θερμοκρασία. To ίδιο ακριβώς με τη Red Bull, που κάνει το ίδιο».

Στη συνέχεια ο Χάμιλτον αναφέρθηκε στο νέο οδόστρωμα που έχουν ορισμένα σημεία της πίστας του Πριγκιπάτου. Η νέα άσφαλτος έχει οδηγήσει σε καλύτερους χρόνους σε σύγκριση με το παρελθόν.

«Για κάποιο λόγο φέτος έχουμε πάρα πολλή πρόσφυση. Ήδη από τις ελεύθερες δοκιμές έχουμε πάει ταχύτερα απ’ότι το 2019 το οποίο είναι φοβερό. Ασφαλτόστρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της πίστας και πλέον έχουμε περισσότερη πρόσφυση».

Ο teammate του Βρετανού, Βάλτερι Μπότας, πιστεύει πως στο παιχνίδι της νίκης στο Μονακό έχει μπει για τα καλά και η Ferrari.

«Η Ferrari φαίνεται πως είναι πολύ γρήγορη εδώ όπως και η Red Bull. Δεν θα είναι μάχη μόνο δύο ομάδων».

Image credit: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!