GP Μονακό FP2: 1-2 η Ferrari με Λεκλέρ στην κορυφή

Gazzetta team
GP Μονακό FP2: 1-2 η Ferrari με Λεκλέρ στην κορυφή
Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν ταχύτερος στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο GP Μονακό, με τη Ferrari να κάνει το 1-2

H δεύτερη περίοδος δοκιμών του GP Μονακό έμελλε να είναι ιδιαίτερα συναρπαστική. H δράση δεν σταματούσε, με τα μονοθέσια να ξεχύνονται στην πίστα με το που άναψε το πράσινο φως. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 22 βαθμούς κελσίου, και στην επιφάνεια της πίστας στους 40 βαθμούς. Με τους 20 οδηγούς να βρίσκονται στην πίστα, η κίνηση ήταν έντονη, θυμίζοντας σε όλους τις απαιτήσεις της διαδρομής. Επιπλέον, ήταν μια εξαιρετική πρόβα για το τι θα αντιμετωπίσουν στις κατατακτήριες δοκιμές, ιδιαίτερα στο Q1.

O Σαρλ Λεκλέρ έκανε την έκπληξη με τη Ferrari στο FP2, γράφοντας έναν εξαιρετικό χρόνο. Με την μαλακή γόμα, ο Μονεγάσκος έγραψε το 1:11.684 και πήρε την 1η θέση σε μια τρομερή ημέρα για την Ferrari. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Κάρλος Σάινθ με τη δεύτερη SF21. Ο Ισπανός ήταν 0.112 δευτ. μακριά από τον teammate του και αυτό ήταν το πρώτο 1-2 των Ιταλών μετά το 2019. Την πρώτη 3άδα έκλεισε ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes. O Πρωταθλητής ήταν 0.390 δευτ. πίσω από την κορυφή, όμως είχε ένα παράδοξο. Στον ταχύτερο γύρο του δεν έκανε κανένα προσωπικό ταχύτερο κομμάτι, πράγμα το οποίο σημαίνει πως έχει κι άλλο να δώσει.

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν σε παρόμοια μοίρα με τον Χάμιλτον, βρίσκοντας κίνηση σε κάθε του πέρασμα. Κατάφερε να περάσει μόλις την Mercedes του Βάλτερι Μπότας που ακολουθούσε, με την διαφορά του από την κορυφή να είναι στα 0.397 δευτ. Ο Λάντο Νόρις έκανε μια εντυπωσιακή προσπάθεια στην 6η θέση, δείχνοντας πως η McLaren έχει ταχύτητα στο Μονακό.

Στην 7η θέση έμεινε ο Πιέρ Γκασλί με την AlphaTauri, o οποίος ήταν ο τελευταίος οδηγός στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Λεκλέρ. Ο Σέρτζιο Πέρεζ κατρακύλησε από την κορυφή στο FP1 Στην 8η θέση μόλις στο FP2, μην μπορώντας να κάνει ανταγωνιστικό πέρασμα. Ο Αντόνιο Τζοβινάτσι έφερε για δεύτερη σερί διαδικασία την Alfa Romeo στην 10άδα. Ο χρόνος του ήταν στο 1:12.746 και ήταν 0.2 δευτ. μπροστά απ΄τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην Aston Martin.

Ταχύτερη Alpine ήταν αυτή του Φερνάντο Αλόνσο, μόλις στη 12η θέση. Οι Γάλλοι δυσκολεύονται ιδιαίτερα και προς το παρόν δεν έχουν την ταχύτητα για το Q3. Απογοητευτικός ήταν και ο Ντάνιελ Ρικάρντο στη 16η θέση με τη δεύτερη McLaren, o οποίος δεν μπορεί να πλησιάσει για την ώρα τον tammate του. Ταχύτερη Williams ήταν αυτή του Τζορτζ Ράσελ στην 16η θέση, 1.8 δευτ. μακριά από την Ferrari, ενώ ταχύτερη Haas ήταν και πάλι ο Νικίτα Μαζέπιν.

Ο teammate του Ρώσου, Μικ Σουμάχερ είχε επαφή με τον τοίχο στα τελευταία λεπτά. Ως αποτέλεσμα αποκόμισε κλατάρισμα και πάρκαρε το μονοθέσιο σε έξοδο διαφυγής στο σικέιν μετά το τούνελ. Επειδή δεν μπορούσε να απομακρυνθεί το μονοθέσιο, η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνιση της με κάτι λιγότερο από 5 λεπτά να απομένουν, βάζοντας πρόωρο τέλος στην διαδικασία.

Τελευταίος ήταν ο Γιούκι Τσουνόντα με την Alpha Tauri, o οποίος είχε επαφή με τις μπαριέρες και προκάλεσε ζημιά στο μονοθέσιο του. Ο Ιάπωνας ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος του FP2 στο γκαράζ της ομάδας του.

Αποτελέσματα GP Μονακό FP2

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!