F1: Προς ακύρωση το GP Τουρκίας

Gazzetta team
Το φετινό GP Τουρκίας για το Πρωτάθλημα της F1 όπως όλα δείχνουν οδεύει προς ακύρωση, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την Covid-19.

H γειτονική μας χώρα μπήκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο καλεντάρι της F1, αντικαθιστώντας το ακυρωθέν GP Καναδά. Ο αγώνας είναι προς το παρόν προγραμματισμένος για τις 13 Ιουνίου, μία εβδομάδα μετά το GP Αζερμπαϊτζάν.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία τέθηκε στην κόκκινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία. Αυτό δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα τις ομάδες, καθώς το προσωπικό τους πρέπει να τεθεί σε καραντίνα έπειτα από την διεξαγωγή του Grand Prix.

Αρχικά έπεσε στο τραπέζι το σενάριο να υπάρξει αλλαγή στην ημερομηνία του αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν. Όμως από τη πλευρά τους οι Αζέροι ήταν κάθετοι πως δεν πρόκειται να αλλάξει ημερομηνία ο αγώνας.

Εφόσον ακυρωθεί μέσω επίσημης ανακοίνωσης η Τουρκία, δεν αποκλείεται να δούμε επιπλέον αλλαγές στο πρόγραμμα της F1 για το 2021. Ήδη οι αρμόδιοι του σπορ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις πίστες, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της σεζόν.

Το τωρινό καλεντάρι αποτελείται από 23 αγώνες. Για κάθε αγώνα μετά τους 21, οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να υπερβούν το Budget Cap κατά 1.3 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, όσοι περισσότεροι αγώνες διεξάγονται σε μια σεζόν, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα κέρδη της F1, όπως επίσης και τα χρηματικά έπαθλα των ομάδων.