QP: Ο Βασιλιάς Χάμιλτον με 100 poles στο θρόνο του στην Ισπανία

QP: Ο Βασιλιάς Χάμιλτον με 100 poles στο θρόνο του στην Ισπανία
Δεν άφησε περιθώριο σε κανέναν ο Σερ Λιούις Χάμιλτον και πέτυχε την 100ή του pole position στις Κατατακτήριες Δοκιμές του Γκραν Πρι Ισπανίας. Στην 2η θέση ο Μαξ Φερστάπεν και στην 3η ο Βάλτερι Μπότας.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Ισπανίας στο διάσημο Circuit de Catalunya, λίγο έξω από τη Βαρκελώνη, ξεκίνησαν με καθυστέρηση, καθώς οι μπαριέρες στην έξοδο της στροφής 9 είχαν πάθε ζημιά από μια έξοδο σε έναν από τους υποστηρικτικούς αγώνες λίγη ώρα πριν από την έναρξη της περιόδου και έπρεπε να επισκευαστούν. Όταν τελικά άναψε το πράσινο φως στην έξοδο του pit lane τα μονοθέσια βγήκαν στην πίστα κάτω από το λαμπρό καταλανικό ήλιο, που είχε ανεβάσει τη θερμοκρασία στην επιφάνεια της ασφάλτου πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

Περίπου μία ώρα αργότερα, όταν έπεσε η καρό σημαία στο Q3 και ολοκληρώθηκε η περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε την 100ή του pole position τη Formula 1, καθώς η πρώτη του προσπάθεια στο τελευταίο μέρος των κατατακτηρίων ήταν η ταχύτερη της ημέρας. Δίπλα του στην εκκίνηση θα έχει τον Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull, που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον απίστευτο Βρετανό της Mercedes. Τη 2η σειρά της εκκίνησης συμπληρώνουν ο Βαλτέρι Μπότας με την άλλη Mercedes και ο εντυπωσιακός Σαρλ Λεκλερ με τη Ferrari. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Εστεμπάν Οκόν με την Alpine, που πήρε την 5η θέση, και στην 6η θεση βρέθηκε ο Κάρλος Σάινθ με τη δεύτερη Ferrari. Ακολούθησαν στην 7η θέση ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με τη McLaren, στην 8η θέση ο Σέρχιο Περεζ με τη Red Bull, στην 9η θέση ο Λάντο Νόρις με την άλλη McLaren και τη 10άδα έκλεισε ο Φερνάντο Αλόνσο με την Alpine, που για 3ο διαδοχικό αγώνα θα ξεκινήσει πίσω από τον Οκόν.

Από την 11η θέση θα ξεκινήσει ο Λανς Στρολ με την Άστον Μάρτιν και θα έχει δίπλα του την AlfaTauri του Πιέρ Γκασλί. Πίσω από το νεαρό ομόσταβλό του, στη 13η θέση θα βρίσκεται ο Σενμπάστιαν Φέτελ, που έκανε άλλη μία σχετικά απογοητευτική εμφάνιση. Ο Τζιοβινάτσι με την Alfa Romeo και ο Τζορτζ Ράσελ με τη Williams ήταν οι δύο τελευταίο του Q2. Οι 5 οδηγοί που είχαν αποκλειστεί στο τέλος του Q1 ήταν οι Τσουνόντα, Ράικονεν, Σουμάχερ, Λατίφι και Μαζέπιν. Ο Ιάπωνας της AlfaTauri είναι η έκπληξη, αλλά είχε έξοδο στον τελευταίο γρήγορο γύρο του και έχασε πολύ χρόνο. Όχι καλή μέρα και για τον Κίμι Ράικκονεν, που είδε τον ομόστβλό του να περνάει στο Q2.

Ο αγώνας της Κυριακής στη Βαρκελώνη αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστικός, με τους Χάμιλτον και Φερτάπεν να διασταυρώνουν άλλη μία φορά τα ξίφη τους αλλά και τον Μπότας να είναι έτοιμος να εκμεταλλευτεί όποια ευκαιρία του παρουσιαστεί. Συντονιστείτε στο LIVE του gazzetta.gr στις 15:45 για να παρακολουθήσετε με λεπτομέρεια την εξέλιξη του αγώνα.

Αποτελέσματα Κατατακτήριων Δοκιμών GP Ισπανίας:

Δείτε παρακάτω πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι των κατατακτηρίων στο LIVE του gazzetta.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!