Ο Γκροζάν θα οδηγήσει το μονοθέσιο της Mercedes

Gazzetta team
Ο Γκροζάν θα οδηγήσει το μονοθέσιο της Mercedes
Ο Γάλλος θα επιστρέψει στο κόκπιτ μονοθεσίου της F1 στην πίστα Paul Ricard της Γαλλίας

Ο Ρομάν Γκροζάν έκλεισε πέρυσι την καριέρα του στη Formula 1 αλλά σίγουρα όχι με τον τρόπο που θα ήθελε. Ο Γάλλος οδηγός είχε με το ένα τρομακτικό ατύχημα στο Γραν Πρι του Μπαχρέιν, με το μονοθέσιο της Haas να κόβεται στα δύο και να αναφλέγεται. Ύστερα από μερικά αγωνιώδη δευτερόλεπτα ο Γκροζάν βγήκε μέσα από τις φλόγες με ελάχιστους τραυματισμούς, σε σχέση με το μέγεθος του ατυχήματος. Είχε όμως αρκετά σοβαρά εγκαύματα στα χέρια του και παρότι ο ίδιος ήθελε να τρέξει στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι και να αποχαιρετίσει το σπορ ύστερα από μια αξιοπρεπή 10ετή καριέρα, οι γιατροί δεν του το επέτρεψαν.

Τότε, ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, είχε υποσχεθεί στον Γκροζάν ότι θα του δώσει κάποια στιγμή την ευκαιρία να οδηγήσει ένα από τα μονοθέσια της ομάδας του και να έχει με αυτόν τον τρόπο τον αποχαιρετισμό που του στερήθηκε το 2020. Η υπόσχεση αυτή θα γίνει πράξη τον επόμενο μήνα, όταν ο Γάλλος θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει το μονοθέσιο που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2019, την W10, σε μία ημέρα δοκιμών στο Paul Ricard. Εκτός από αυτό όμως ο Γροζάν θα κάνει και μερικούς γύρους επίδειξης με το ίδιο μονοθέσιο στο περιθώριο του Γαλλικού Γραν Πρι, που θα διεξαχθεί το 3ήμερο 25-27 Ιουνίου.

Grosjean

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα ξαναμπώ σε μονοθέσιο της F, δήλωσε ο Γκροζάν. «Θα είναι μια σπουδαία ευκαιρία για εμένα να οδηγήσω μια Mercedes που έχει κερδίσει πρωτάθλημα και θα είναι μια μοναδική εμπειρία. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στη Mercrdes και στον Τότο (Βολφ) που μου δίνουν αυτήν την ευκαιρία. Η F1 δεν πήγε στη Γαλλία το 2020 λόγω COVID και η οδήγηση μιας Mercedes στο Γαλλικό Γραν Πρι και μετά ένα τεστ το Paul Ricard θα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Ανυπομονώ για εκείνη την ημέρα!».

Ο Τότο Βολφ εξήγησε το σκεπτικό πίσω από την προσφορά της Mercedes: «Με χαρά θα στηρίξουμε τον Ρομάν σε αυτήν την ιδιαίτερη περίπτωση. Η ιδέα ήρθε όταν φαινόταν ότι η καριέρα του στη Formula 1 ολοκληρώθηκε και θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι οι τελευταίες αναμνήσεις του θα ήταν πίσω από το τιμόνι ενός μονοθέσιου που κέρδισε πρωτάθλημα. Ανυπομονώ για το feedback που θα μας δώσει ο Ρομάν για τη W10».

Η προετοιμασίες για τις δοκιμές του Γκροζάν με τη Mercrdes έχουν ξεκινήσει από τον Μάρτιο, όταν ο Γάλλος επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ομάδας στο Μπάκλεϊ για να του πάρουν μέτρα για το κάθισμα και επίσης μπήκε στον προσομοιωτή.

Ο Γκροζάν θα τρέχει φέτος στο αμερικανικό πρωτάθλημα IndyCar με την ομάδα Dale Coyne Racing.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!