ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Βολφ: "Ξαναζήσαμε μέρες 2013"

Βολφ: "Ξαναζήσαμε μέρες 2013"

Βολφ: "Ξαναζήσαμε μέρες 2013"

Το αφεντικό της Mercedes δήλωσε ότι η ομάδα είχε μια ανάταση με τη νίκη στο Πορτιμάο, αντίστοιχη της χρονιάς που φάνηκε ότι μπορεί να νικήσει τη Ferrari και τη Red Bull.

Έχοντας, από το 2014 και μετά, μονοπωλήσει τις νίκες και τα πρωταθλήματα στην F1, η ομάδα της Mercedes βρέθηκε σε δύσκολη θέση έναντι της Red Bull φέτος, τόσο στις δοκιμές, όσο και μετά τον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν.
Η εμφατική νίκη όμως του Λούις Χάμιλτον στο πορτογαλικό GP, ξύπνησε μνήμες 2013 στην ομάδα, όπου οι πρώτες ενδείξεις ενός ανταγωνιστικού μονοθέσιου έναντι των Ferrari και Red Bull είχαν αρχίσει να διαφαίνονται. 

Αυτό το κλίμα έδωσε κατά τη συνέντευξή του ο Τότο Βολφ, επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, δηλώνοντας: "Όταν ήμασταν πίσω στις δοκιμές στο Μπαχρέιν, υπήρχε ένα κλίμα στην ομάδα που δεν έχω νιώσει ξανά  από το 2013 όταν είχαμε την πρώτη αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είμαστε πλέον όλοι ενθουσιασμένοι με τη νίκη στην Πορτογαλία, αλλά προς το παρόν συγκρατημένοι ώστε να κάνουμε ένα βήμα τη φορά".

Μετά από τρεις αγώνες το 2021, ο Χάμιλτον έχει τώρα δύο νίκες έναντι μιας του Φερστάπεν και της Red Bull, ενώ η Mercedes έχει επίσης δύο pole positions έναντι μιας της Red Bull. Αντίστοιχα, η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κατασκευαστών -Mercedes και Red Bull- είναι τώρα στους 18 βαθμούς, ενώ το προβάδισμα του Χάμιλτον έναντι του Φερστάπεν στο πρωτάθλημα οδηγών στους οκτώ πόντους.

Παρά την εξαιρετική εμφάνιση των McLaren φέτος, η Mercedes τη μόνη ομάδα που θεωρεί πραγματικό ανταγωνιστή είναι αυτή της Red Bull. Η τελευταία φάνηκε να έχει βρει το ιδανικό στήσιμο με βάση τους νέους τεχνικούς κανονισμούς για το 2021 στις δοκιμές και στον πρώτο αγώνα, ενώ, παρά την επικείμενη αποχώρηση της Honda από την F1, ο κινητήρας της για πρώτη φορά έφτασε σε σημείο εξέλιξης εφάμιλλο, αν όχι καλύτερο από αυτόν της Mercedes.
Ταυτόχρονα η Red Bull έχει έναν "δεύτερο" οδηγό φέτος, τον Σέρτζιο Πέρεζ, που έχει τεράστιο κίνητρο αλλά και δυνατότητες να αντιπαλέψει στα ίσια το Βαλτέρι Μπότας της Mercedes, αφήνοντας στον χαρισματικό Φερστάπεν το κυνήγι του Χάμιλτον.

Αλάνθαστος Χάμιλτον 

Ο τελευταίος έκανε ένα εκπληκτικό αγώνα στο Πορτιμάο, όπως ενθουσιασμένος δήλωσε ο Τότο Βολφ: "O Λούις οδήγησε εντυπωσιακά, είχε τον έλεγχο καθ 'όλη τη διάρκεια του αγώνα. Θα μπορούσες να δεις και να ακούσεις στη φωνή του, πόσο πιέζει. Μια απίστευτη ένταση. Ο Βαλτέρι είχε ρυθμό στην αρχή και θα μπορούσατε να δείτε ότι ήταν δύσκολο για τον Λούις να τον προσεγγίσει. Αλλά τελικά τα κατάφερε να περάσει και έφυγε εμπρός χωρίς να απειληθεί".