Formula 1: Σταθερά πρώτη η Mercedes, προβλήματα η Red Bull

Πέτρος Σηφαλάκης
Formula 1: Σταθερά πρώτη η Mercedes, προβλήματα η Red Bull
Ο Βαλτέρι Μπότας κατάφερε για άλλη μια φορά να κάνει τον καλύτερο χρόνο στην Ίμολα, αφήνοντας δεύτερο τον Λιούις Χάμιλτον. Πολύ πίσω ο Φερστάπεν ο οποίος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα.

Η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών στη Formula 1 τελείωσε. Ο απολογισμός της Παρασκευής φέρνει τη Mercedes σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση αφού κατάφεραν να κάνουν το 1-2 και στις δύο περιόδους της μιας ώρας. Μάλιστα, ο Βαλτέρι Μπότας κατάφερε να είναι μπροστά. Ο Λιούις Χάμιλτον τον ακολούθησε και στο FP2 έχοντας και πάλι πολύ μικρή διαφορά, ενώ πίσω τους βρίσκεται ο Γκασλί της Alpha Tauri.

Στην τέταρτη θέση έχουμε τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari και στην πέμπτη θέση, τον teammate του, τον Σαρλ Λεκλέρ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον ταχύτερο χρόνο του FP2 τον έκανε ο Λεκλέρ, όμως ακυρώθηκε γιατί παραβίασε τα όρια της πίστας. Οπότε, μέτρησε ο δεύτερος ταχύτερος γύρος του Μονεγάσκου. Στην έκτη θέση έχουμε τον Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull, στην έβδομη τον Γιούκι Τσουνόντα της Alpha Tauri και στην όγδοη τον Λάντο Νόρις της McLaren. Αντόνιο Τζιοβινάτσι και Λανς Στρολ των Alfa Romeo Racing και Aston Martin Racing αντίστοιχα, συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να φτάσει μόλις στη 14η θέση αφού είχε πρόβλημα με το μονοθέσιο και δεν είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει πολλούς γρήγορους γύρους. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ από την άλλη, είναι 15ος. Στη 13η θέση είναι ο Φερνάντο Αλόνσο. Τέλος, ο Σαρλ Λεκλέρ προς το τέλος της διαδικασίας είχε έξοδο με το μονοθέσιο, χτύπησε στον τοίχο και προκάλεσε ζημιά στο εμπρός δεξιά μέρος της Ferrari του. Δείτε αναλυτικά τους χρόνους και την κατάταξη στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών της Ίμολα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!