Formula 1 δοκιμές: Red Bull και Φερστάπεν στην κορυφή

Νίκος Γιαννούλας
Formula 1 δοκιμές: Red Bull και Φερστάπεν στην κορυφή
Η πρώτη μέρα των ελεύθερων δοκιμών για το πρωτάθλημα του 2021 έκλεισε με τον Φερστάπεν να πραγματοποιεί τον ταχύτερο χρόνο και τους περισσότερους γύρους.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους των δοκιμών της πρώτης ημέρας, ο Μαξ Φερστάπεν πέτυχε χρόνο 1:30.674 με μεσαία ελαστικά στην RB16B αφήνοντας πίσω του τον Νόρις με την McLaren και τον Οκόν με την Alpine, που έκλεισαν το άτυπο βάθρο.

Οι συνθήκες στην πίστα στο δεύτερο μισό της ημέρας δεν ήταν οι καλύτερες. Μια αμμοθύελλα μείωσε την ορατότητα και την πρόσφυση στην πίστα του Μπαχρέιν, με αποτέλεσμα στην αρχή λίγα μονοθέσια να προσπαθήσουν για καλύτερο χρόνο.

Ο Σάινθ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη Ferrari SF21, περίπου τρεις ώρες μετά τον Λεκλέρ, που τελείωσε την ημέρα του άδοξα, με μηχανικά προβλήματα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λούις Χάμιλτον περίμενε αρκετά πριν κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη σεζόν, ξεκινώντας το απογευματινό σκέλος με επτά εξερευνητικούς γύρους στην W12.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μισού του σκέλους, οι προβολείς της πίστας βοήθησαν τη μειωμένη λόγω σκόνης ορατότητα και οι χρόνοι άρχισαν να κατεβαίνουν. Ο Οκόν με την Alpine κατάφερε να θέσει το ρυθμό, έχασε όμως από τον Φερστάπεν και επανήλθε για να βρεθεί εμπρός του. Στα τελευταία 30 λεπτά, ο Νόρις κατάφερε να περάσει τον Οκόν και να τον αφήσει στην τρίτη θέση.

Ο κυρίαρχος της πρώτης ημέρας των ελεύθερων δοκιμών της F1 για το 2021, Μαξ Φερστάπεν.

Αρκετοί ήταν οι οδηγοί, μεταξύ αυτών και ο Φερστάπεν, που δεν γλίτωσαν μικρές εξόδους από την πίστα ή τετ α κε πιέζοντας για κάτι καλύτερο. Ταυτόχρονα, η Mercedes συνέχισε να «βασανίζεται» από προβλήματα, καθώς ο Μπότας ολοκλήρωσε μόνο έξι γύρους το πρωί λόγω ενός προβλήματος με το κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ ο Χάμιλτον πρόσθεσε μόνο 42 γύρους.

Για να έχετε μια τάξη μεγέθους της διαφοράς, η Red Bull πραγματοποίησε 138 γύρους (!!!), η Alfa Romeo 130, η Alpine 128, η Ferrari 115, η Alpha Tauri 111, η Aston Martin 97, η McLaren 90, η Haas 84 και η Williams 83.

Η δράση θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο 13 και μεθαύριο Κυριακή 14 Μαρτίου, όπου με το τέλος του πρώτου τριημέρου δοκιμών θα έχουμε σίγουρα μια πολύ καλύτερη προοπτική για την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τους χρόνους της ημέρας και τους γύρους στην πίστα που πραγματοποίησε κάθε οδηγός.


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!