Formula 1: H Aston Martin μας δείχνει το νέο της μονοθέσιο (pics & vid)

Formula 1: H Aston Martin μας δείχνει το νέο της μονοθέσιο (pics & vid)
Μετά από πολλά χρόνια το όνομα της Aston Martin επανέρχεται στη Formula 1 και το μονοθέσιο με το οποίο θα τρέχουν το 2021, μόλις αποκαλύφθηκε.

Το 2021 θα είναι η χρονιά που η Aston Martin θα γυρίσει στη Formula 1. Η νέα ομάδα παίρνει τη θέση της Racing Point και θα έχει στο δυναμικό της τον Σεμπάστιαν Φέτελ, τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, αλλά και τον Λανς Στρολ. Λίγες μέρες πριν από τα δοκιμαστικά στο Μπαχρέιν η Aston Martin Racing μας δείχνει την AMR21, το μονοθέσιο με το οποίο θα τρέχουν οι οδηγοί της στη χρονιά που μας έρχεται.

Το χρώμα του αυτοκινήτου δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το παραδοσιακό British Racing Green. Η χαρακτηριστική απόχρωση έχει γίνει σύμβολο των βρετανικών μοντέλων και κουβαλάει πολύ μεγάλη αγωνιστική ιστορία, οπότε η επιλογή του ήταν μονόδρομος. Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αγωνιστικού παραμένουν περιορισμένες. Γνωρίζουμε πάντως, ότι βασίζεται σε ένα μέρος του στην RP20, το μονοθέσιο της Racing Point για τη σεζόν του 2020.

Πέρυσι κατάφεραν να φτάσουν έως και την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα ομάδων, μια εντυπωσιακή επίδοση αν σκεφτούμε ότι η Racing Point δεν ανήκε στις «παραδοσιακές δυνάμεις» της Formula 1. Σύντομα θα γίνει και η πρώτη οδήγηση της AMR21 από τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην πίστα του Σίλβερστον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γερμανός πιλότος τώρα που άλλαξε ομάδα θα θέλει να επιστρέψει στις κορυφαίες θέσεις του σπορ οπότε θα προσπαθήσει για τα μέγιστα, ύστερα από αρκετές μέτριες χρονιές στη Ferrari. Καλύτερη εικόνα θα έχουμε μετά τα τριήμερα δοκιμαστικά της Formula 1 στην πίστα του Μπαχρέιν, όπου θα λάβουν χώρα από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!