Ο Κάλουμ Ίλοτ θα τρέξει σε δοκιμαστικά με τη Ferrari το 2021

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Κάλουμ Ίλοτ θα τρέξει σε δοκιμαστικά με τη Ferrari το 2021
Όπως αποκάλυψε ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, στην ερχόμενη χρονιά θα δούμε τον Κάλουμ Ίλοτ, δοκιμαστή της Scuderia, να οδηγεί το μονοθέσιο σε ελεύθερα δοκιμαστικά.

Για το 2020 ο Κάλουμ Ίλοτ δεν κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα της Formula 2, καθώς αυτό το κατέκτησε ο Μικ Σουμάχερ, ωστόσο πήρε μια θέση ως δοκιμαστής της Ferrari στη Formula 1. Ο Σουμάχερ από την άλλη, εξασφάλισε μια θέση στη Haas και το 2021 θα είναι η πρώτη χρονιά που θα τρέχει κανονικά στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ. Ωστόσο ο Κάλουμ Ίλοτ δεν θα μείνει παραπονεμένος. Η Ferrari θα του δώσει την ευκαιρία να τρέξει σε ελεύθερα δοκιμαστικά, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο Ματία Μπινότο.

«Έχουμε τον Μικ στη Haas και φέτος ξεκινάει τις εμπειρίες του στη Formula 1. Αλλά έχουμε και άλλους οδηγούς που τρέχουν στη Formula 2. Όπως ο Ρόμπερτ Σβάρτζμαν. Και βέβαια υπάρχει και ο Κάλουμ Ίλοτ, ο οποίος θα είναι ο δοκιμαστής μας, θα χρησιμοποιεί τον προσομοιωτή και θα συμμετέχει και σε ελεύθερα δοκιμαστικά» είπε ο Ματία Μπινότο. Ο Κάλουμ Ίλοτ πριν μερικές ημέρες, έλαβε συμμετοχή και στα πενθήμερα δοκιμαστικά που διοργάνωσε η Ferrari στην πίστα του Φιοράνο.

Εκεί είχαν και ένα μονοθέσιο του 2018 το οποίο το οδήγησε ο Σαρλ Λεκλέρ για προπόνηση, όπως και ο Κάρλος Σάινθ, ο δεύτερος οδηγός της Ferrari για το 2021, που ήρθε από τη McLaren. Στη συνέχεια μια γεύση πήρε και ο Μικ Σουμάχερ, αλλά και ο Κάλουμ Ίλοτ, ο οποίος όπως είναι αναμενόμενο, δήλωσε ενθουσιασμένος που του παρουσιάστηκε μια τόσο μεγάλη ευκαιρία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!