Φέτελ: «Ο Λεκλέρ είναι το μεγαλύτερο ταλέντο των τελευταίων 15 ετών»

Gazzetta team
Φέτελ: «Ο Λεκλέρ είναι το μεγαλύτερο ταλέντο των τελευταίων 15 ετών»
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποκάλυψε πόσες φορές έκανε εφέτος τεστ για τον κορονοϊό, παραδέχθηκε ότι απέτυχε το 2020, ενώ τόνισε ότι ο Λεκλέρ είναι τεράστιο ταλέντο και του θυμίζει τον εαυτό του σε νεότερη ηλικία.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ σε συνέντευξή του στην ελβετική Blick, ένα μέρος της οποίας δημοσιεύσαμε πρόσφατα. Οι Ελβετοί προχώρησαν τώρα στη δημοσιοποίηση όλης της συνέντευξης από την οποία προκύπτουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Ο Γερμανός απάντησε στο ερώτημα πόσες φορές υποχρεώθηκε να υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού στο πλαίσιο των αυστηρών υγειονομικών κανόνων της Formula 1, τονίζοντας ότι «θα έλεγα κάθε τρεις ημέρες από την έναρξη της σεζόν τον Ιούλιο. Οπότε φτάνουμε περίπου τα 60 τεστ. Ευτυχώς πάντα αρνητικά».

Αντάλλαξε κράνη με τον Πέρεζ

Ο Φέτελ τόνισε ότι χαίρεται πλέον για τη νέα του ομάδα και το καινούριο του αυτοκίνητο μετά την καταστροφική τελευταία χρονιά με τη Ferrari, ενώ δεν νιώθει άβολα για την απομάκρυνση του Πέρεζ από την Aston Martin προκειμένου να τον αντικαταστήσει αυτός. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτό δεν ήταν δική μου απόφαση. Παρεμπιπτόντως τα πηγαίνω πολύ καλά με τον Τσέκο. Μετά τη νίκη του στο Μπαχρέιν τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας και ανταλλάξαμε μάλιστα τα κράνη. Χάρηκα γι αυτόν, επειδή η πρώτη νίκη παραμένει πάντα κάτι ιδιαίτερο. Όπως και σε εμένα το 2008 στη Μόντσα».

Η κουλτούρα της Ferrari

Ενδιαφέρουσα ήταν η απάντηση του Σεμπ στο ερώτημα τι έμαθε ως άνθρωπος και πιλότος αυτή την εξαετία στη Ferrari, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Νομίζω, ότι στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι ανθρώπινες σχέσεις. Τα πήγα πολύ καλά κυρίως με τον Κίμι. Αυτά τα χρόνια με σημάδεψαν. Επίσης η αντιμετώπιση των προβλημάτων όταν δεν είναι το αυτοκίνητο τόσο δυνατό, σε ωριμάζει ως οδηγό και ως άνθρωπο. Η κοινή περίοδος με τον Σαρλ ήταν επίσης πολύ διδακτική, γιατί οι δυο μας βρισκόμαστε σε άλλη φάση της καριέρας μας. Και έβλεπα πολύ συχνά σε αυτόν εμένα. Πιστεύω, ότι ο Λεκλέρ είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχω συναντήσει τα τελευταία 15 χρόνια. Με έχει σημαδέψει επίσης η ομάδα και η κουλτούρα της Ferrari. Η ζωή είναι παντού μία διαδικασία μάθησης και συμβαίνουν πολλά επίσης στο υποσυνείδητο».

Φαβορί η Mercedes

Ο τελευταίος οδηγός που είχε νικήσει με τη Ferrari ήταν ο Φέτελ το 2019 στη Σιγκαπούρη. Στο ερώτημα πότε πιστεύει ο Γερμανός ότι θα συμβεί αυτό πάλι απάντησε ως εξής: «Δύσκολη ερώτηση. Όμως είμαι και ο τελευταίος οδηγός της Ferrari που ανέβηκε στο βάθρο, στην Τουρκία. Εύχομαι φυσικά τα καλύτερα στην ομάδα για το μέλλον. Καθώς δεν αλλάζουν πολλά στους κανονισμούς, θα συνεχίσει να βρίσκεται η Mercedes στον ρόλο του φαβορί. Ίσως αρκέσει όμως ένα νέο πάτωμα ή τα νέα ελαστικά, για να υπάρξει κινητικότητα στην κορυφή. Φυσικά δεν συμμετείχα εδώ και καιρό πλέον στο πρόγραμμα εξέλιξης στο Μαρανέλο. Τώρα επικεντρώνομαι απλά μόνον σε αυτό που βρίσκεται μπροστά μου».

Aπέτυχαν Φέτελ και Ferrari

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ παραμένει με 14 νίκες ο τρίτος πιο επιτυχημένος οδηγός της Ferrari μετά τον Μίκαελ Σουμάχερ με 72 νίκες και τον Νίκι Λάουντα με 15. Ωστόσο ο Γερμανός δεν πέτυχε ποτέ τον στόχο του που δεν ήταν άλλος από ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Formula 1. Όπως παραδέχεται και ο ίδιος, «ναι, αποτύχαμε. Αυτός είναι στο τέλος της ημέρας ο απολογισμός. Βεβαίως υπάρχουν περισσότεροι λόγοι από ένας για την αποτυχημένη αποστολή, όμως δεν πρέπει να θρηνείς για πολύ για τους χαμένους στόχους».

Με το σπαθί του ο Μικ

Στο ερώτημα πώς νιώθει με την έλευση του Μικ Σουμάχερ στη Formula 1, είπε ο Φέτελ τα εξής: «Χάρηκα πάρα πολύ, όταν πήρε θέση στη Haas. Mία προαγωγή που την άξιζε μετά τον καταπληκτικό τίτλο του στη Formula 2. Όμως γνωρίζει και ο ίδιος, ότι δεν θα είναι κατά κανένα τρόπο μία εύκολη χρονιά, ότι δεν θα αγωνίζεται με το κορυφαίο αυτοκίνητο της Formula 1. Ο Μικ μπορεί να έρθει οποιαδήποτε στιγμή σε εμένα. Θα είμαι εδώ γι αυτόν, όπως ήταν κάποτε ο πατέρας του Μίκαελ για εμένα. Τώρα μπορώ να το ανταποδώσω κι εγώ λίγο».

Οι αξίες της ζωής

Κλείνοντας περιέγραψε ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 τη σημασία των Χριστουγέννων για τον ίδιο, ως πατέρα τριών παιδιών. Ο Φέτελ είπε χαρακτηριστικά: «Μετά το Ντουμπάι ήμουν απλά χαρούμενος, που μπορούσα να επιστρέψω σπίτι μετά από τρεις εβδομάδες. Βεβαίως θα είναι αυτή τη φορά τα Χριστούγεννα για όλους τους ανθρώπους σε αυτόν τον κόσμο κάπως διαφορετικά. Ακόμη σημαντικότερο είναι όμως για εμένα και τη γυναίκα μου, να συνεχίσουν να μεγαλώνουν τα παιδιά μας με τις αξίες που μετρούν πραγματικά στη ζωή: Ειλικρίνεια, σεβασμό και ανθρωπιά!»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!