O Xάμιλτον έπεισε τον Φέτελ να μην αποσυρθεί

Gazzetta team
O Xάμιλτον έπεισε τον Φέτελ να μην αποσυρθεί
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποκάλυψε, ότι σκέφτηκε σοβαρά να αποσυρθεί από τη Formula 1 μετά την απόφαση της Ferrari να τον αντικαταστήσει από το 2021 με τον Σάινθ, ενώ τόνισε ότι του έδωσε κουράγιο ο Λιούις Χάμιλτον για να συνεχίσει.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ παραδέχθηκε για πρώτη φορά σε συνέντευξή του, ότι είχε σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά την ανακοίνωση της Ferrari, ότι δεν θα του ανανέωνε το συμβόλαιο που λήγει στα τέλη του 2020. Μάλιστα ήταν ο μεγάλος του αντίπαλος, Λιούις Χάμιλτον, που έδωσε κουράγιο στον Φέτελ και τον παρότρυνε να μην τα παρατήσει και να συνεχίσει την καριέρα του στη Formula 1.

Αβέβαιη συνέχεια

Ο Γερμανός οδηγός δήλωσε σχετικά σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα ‘’Blic’’ τα εξής: «Αφού δεν είχα πλέον μέλλον στη Ferrari, αναρωτήθηκα φυσικά αμέσως, τι θα κάνω το 2021. Και επειδή ήταν κατειλημμένα όλα τα κόκπιτ στις μεγάλες ομάδες, έπρεπε να κάνω πολλές σκέψεις. Βεβαίως δεν αποκλείεις τότε την αποχώρηση».

O Φέτελ με τον Τότο Βολφ.

Μάλιστα ο Φέτελ είχε αρχίσει να συμφιλιώνεται με την ιδέα να τα παρατήσει, πριν μεσολαβήσει προσωπικά ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, για να πάρει μία θέση στην Aston Martin. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεμπ, «η Formula 1 ήταν για πάνω από δέκα χρόνια το επίκεντρο της ζωής μου. Υπάρχουν ωστόσο στη ζωή και άλλα πράγματα -και κυρίως σημαντικότερα πράγματα- από το άθλημά μας. Ωστόσο κατέληξα στην απόφαση, ότι κάτι σκιρτάει ακόμη μέσα μου».

Στη συνέντευξη αποκάλυψε επίσης ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, ότι μετά το άσχημο διαζύγιό του με τη Ferrari επικοινώνησε μαζί του ο Λιούις Χάμιλτον. Σύμφωνα με τον πρώην πλέον οδηγό της Scuderia, «αμέσως μετά από αυτές τις άσχημες ειδήσεις την άνοιξη μου τηλεφώνησε ο Λιούις. Κάναμε αρκετές συνομιλίες και ανταλλάξαμε γραπτά μηνύματα. Μου έδωσε θάρρος και κίνητρο για να συνεχίσω».

O Φέτελ συγχαίρει τον Χάμιλτον μετά το Γκραν Πρι Τουρκίας.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι ο Φέτελ ήταν ο πρώτος που συνεχάρη τον Χάμιλτον στην Κωνσταντινούπολη όταν κατέκτησε ο Βρετανός υπό βροχή τη νίκη στο Γκραν Πρι Τουρκίας και κλείδωσε τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο του ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ. «Είχα αρκετούς λόγους για να τον συγχαρώ για τις σπουδαίες επιτυχίες του. Ο Λιούις είχε σίγουρα συχνά έναν λόγο για να δείχνει συμπόνια σε εμένα», ανέφερε με μία δόση χιούμορ ο Γερμανός που ζει πλέον με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους στην Ελβετία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!