Πόνεσε τον Άλμπον η υποβάθμισή του από βασικό σε δοκιμαστή οδηγό

Gazzetta team
Πόνεσε τον Άλμπον η υποβάθμισή του από βασικό σε δοκιμαστή οδηγό
Ο Άλεξ Άλμπον τόνισε ότι τα έδωσε όλα στους αγώνες, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό και έτσι έχασε τη θέση του βασικού οδηγού στη Red Bull, αποκάλυψε όμως ότι θα παλέψει για να επιστρέψει πάλι το 2022 και να τιμήσει την πατρίδα του Ταϊλάνδη!

Υπερβολικές αποδείχθηκαν τελικά οι προσδοκίες για τον Αλεξάντερ Άλμπον, όταν προβιβάστηκε στις αρχές του 2019 από την Toro Rosso στην ομάδα της Red Bull. Ετσι θα καθίσει την επόμενη σεζόν ο Ταϊλανδός οδηγός στον πάγκο και θα τον αντικαταστήσει στους «Ταύρους» ο Μεξικανός Σέρτζιο Πέρεζ. Η είδηση έμεινε αρχικά ασχολίαστη από τον 24χρονο οδηγό, ωστόσο την Κυριακή το βράδυ πήρε ο Άλμπον επίσημα θέση για ό,τι έγινε μέσω προσωπικών αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μαχητική νοοτροπία

Εκεί ανέφερε ο νυν δοκιμαστής οδηγός της Red Bull τα εξής: «Δεν πρόκειται να πω ψέματα παίδες, πονάει. Τα έδωσα όλα εκεί έξω στην πίστα, όμως δεν ήταν αρκετό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, όσους με υποστήριξαν αυτόν τον χρόνο, ιδιαίτερα τους Ταϊλανδούς φίλους μου. Με όλες αυτές τις διαφορετικές απόψεις εκεί έξω, είχα πάντα εσάς να μου δίνετε ώθηση».

O Άλμπον (αριστερά) με τον Σέρτζιο Πέρεζ.

Παρά την απογοήτευσή του, τόνισε ο Άλμπον ότι δεν πρόκειται να τα παρατήσει επειδή ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι η ίδια η ζωή του. Όπως ανέφερε ο Ταϊλανδός μαχητικά, «δεν θα το επιτρέψω να τελειώσουν όλα εδώ. Εχω να δώσω περισσότερα και στόχος μου είναι να επιστρέψω το 2022 και να ανεμίσω τη σημαία της Ταϊλάνδης».

Τέλειος τζέντλεμαν

Ο Άλμπον ανέβηκε το 2020 δύο φορές ως τρίτος στο βάθρο, όμως οι συνολικές επιδόσεις του ήταν αισθητά χειρότερες από εκείνες του teammate του στη Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, οπότε υποχρεώθηκε να αποχωρήσει μετά από μόλις μία σεζόν στην αυστριακή ομάδα. Ο διευθυντής της τελευταίας, Κρίστιαν Χόρνερ, τόνισε πάντως ότι ο Άλμπον είναι ένας «σπουδαίος οδηγός αγώνων και τέλειος τζέντλεμαν», ενώ συμπλήρωσε τα εξής: «Είναι πολύ αγαπητός στην ομάδα, επειδή είναι ένα τόσο καλό παιδί. Και αυτό έκανε την απόφασή μας δυσκολότερη. Αν εξετάσεις όμως τα δεδομένα και εμπιστευθείς τα στοιχεία και όχι το συναίσθημα, τότε αποτελεί ο Σέρτζιο τη λογική επιλογή».

O Ταϊλανδός οδηγός με τον διευθυντή της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ.

Για τον ρόλο του Άλμπον στη Red Bull την επόμενη σεζόν εξήγησε ο Χόρνερ ότι «έχει ένα σημαντικό ρόλο σε σχέση με την εξέλιξη για το 2022» και ότι ο Ταϊλανδός θα αξιοποιηθεί κατά κύριο λόγο σε δοκιμές ελαστικών και στον προσομοιωτή. «Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα για το 2022 είτε εντός είτε εκτός Red Bull», ανέφερε ο διευθυντής της αυστριακής ομάδας σχετικά με την προοπτική μίας πιθανής επιστροφής του Άλμπον ως βασικός οδηγός στο προσεχές μέλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!