Πώς έχασε η Mercedes τον Μικ και τον Μίκαελ Σουμάχερ από τη Ferrari (vid)

Gazzetta team
Πώς έχασε η Mercedes τον Μικ και τον Μίκαελ Σουμάχερ από τη Ferrari (vid)
Γιατί κατέληξε ο Μικ Σουμάχερ από πρεσβευτής και προστατευόμενος της Mercedes στην αγκαλιά της Ferrari, όπως ακριβώς δηλαδή είχε συμβεί στο παρελθόν και με τον πατέρα του που επέστρεψε στα Ασημί Βέλη στη δύση πλέον της ένδοξης καριέρας του!

Το όνομα του Μικ Σουμάχερ βρίσκεται εδώ και καιρό στην επικαιρότητα. Ο 21χρονος οδηγός κατέκτησε μετά το πρωτάθλημα της Formula 3 και εκείνο της Formula 2, με αποτέλεσμα να κερδίσει με το σπαθί του μία θέση από του χρόνου στην ομάδα της Haas στη Formula 1. O Μικ θα κάνει στο αμερικανικό team το αγροτικό του προκειμένου να συλλέξει εμπειρίες, καθώς πήγε στη Haas ως δανεικός της Ferrari αφού ανήκει από τον Ιανουάριο του 2019 στο δυναμικό της ακαδημίας νέων οδηγών της Scuderia.

O Mικ Σουμάχερ οδηγεί στο πλευρό του Κούλθαρ μία κλασική Mercedes του 1904.

Μέχρι εδώ τίποτα το παράδοξο, θα πείτε. Και όμως, ο τζούνιορ οδηγός της Ferrari ήταν στα πρώτα του βήματα προστατευόμενος της Mercedes και μάλιστα εκπροσωπούσε τη γερμανική φίρμα ως πρεσβευτής της. Σε αυτό το πλαίσιο είχε γυρίσει η Mercedes μία σειρά video με τον Μικ Σουμάχερ να πραγματοποιεί μαθήματα οδήγησης για να πάρει το δίπλωμά του. Επίσης νεαρός πιλότος είχε λάβει μέρος σε μία καμπάνια για το τμήμα κλασικών αυτοκινήτων της Mercedes, όπου οδηγούσε μαζί με τον Ντέιβιντ Κούλθαρ ένα μοντέλο του 1904 της γερμανικής μάρκας.

Εξάλλου ο γιος του Σούμι κατέκτησε το πρωτάθλημα της Formula 3 με ένα μονοθέσιο με κινητήρα Mercedes, ωστόσο δεν κατάφερε να ενταχθεί ποτέ στο τζούνιορ team των Γερμανών. Ο ίδιος ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, είχε απαντήσει σε σχετικό ερώτημα, ότι «αυτή την εποχή έχουμε μικρή διαθεσιμότητα στο πρόγραμμα νεαρών οδηγών της Mercedes και επίσης αποτελεί πρώτη μου προτεραιότητα, να βρω ένα κόκπιτ στον Εστεμπάν Οκόν για το 2020».

Η Ferrari δεν δίστασε καθόλου, υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες τον υιό Σουμάχερ στις τάξεις της και φαίνεται –με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα- ότι δικαιώθηκε. Αν μάλιστα εξελιχθεί καλά ο Μικ και αρχίσει να κατακτά τα επόμενα χρόνια νίκες και να διεκδικεί τίτλους, τότε θα πρόκειται για τη δεύτερη φορά που θα πάθει μία τέτοια νίλα η Mercedes με ένα μέλος της οικογένειας Σουμάχερ.

Η Μercedes είχε πληρώσει τη Jordan

Οι ομοιότητες μεταξύ αυτών των δύο περιπτώσεων είναι πραγματικά μεγάλες, γιατί και ο Μίκαελ ξεκίνησε την καριέρα του έχοντας την υποστήριξη της Mercedes, η οποία τον προβίβασε στην ομάδα τζούνιορ. Μάλιστα ήταν εκείνη που πλήρωσε τη Jordan για να κάνει εκεί ο μετέπειτα πολυπρωταθλητής της Formula 1 το ντεμπούτο του στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ! Μετά πήγε ο Μίκαελ Σουμάχερ στη Benetton και ακολούθως μεταγράφηκε στη Ferrari, όπου έγραψε ιστορία και λατρεύτηκε από τους tifosi. Τελικά, ο Σούμι έκλεισε την καριέρα του στη Mercedes από όπου την είχε ξεκινήσει και στην οποία ανήκε για πολλά χρόνια, παρόλο ότι δεν της προσέφερε τις υπηρεσίες του. Στο συμβόλαιο του Μίκαελ Σουμάχερ ως τζούνιορ οδηγός της Mercedes υπήρχε ειδικός όρος ότι θα μπορούσαν να τον εντάξουν οι Γερμανοί όποτε ήθελαν στην ομάδα τους, όμως ο τότε πρόεδρος της Mercedes, Γιούργκεν Χούμπερτ, δεν έκανε ποτέ χρήση του με την αιτιολογία ότι δεν επιθυμούσε να βάλει εμπόδια στην καριέρα του Σούμι.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Φαντάζεστε να συμβεί κάτι ανάλογο σε μερικά χρόνια και με τον Μικ;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!