O Xάμιλτον θα τρέξει στο Αμπού Ντάμπι

Gazzetta team
O Xάμιλτον θα τρέξει στο Αμπού Ντάμπι
Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, βγήκε αρνητικός στα τεστ κορονοϊού, στα οποία υποβλήθηκε και έτσι θα λάβει μέρος στο τελευταίο εφετινό Γκραν Πρι στο Αμπού Ντάμπι.

Ο Λιούις Χάμιλτον επιστρέφει στην αγωνιστική δράση. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 μπορεί πλέον να λάβει μέρος στο φινάλε της σεζόν στο Αμπού Ντάμπι, κάτι που επιβεβαίωσε με μία σύντομη ανακοίνωση και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, FIA. Σε αυτήν αναφέρεται ότι ο Βρετανός βγήκε αρνητικός στα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς τεστ κορονοϊού και έτσι επιτρέπεται η είσοδός του στον χώρο των οδηγών και των πιτ.

Η FIA υπογράμμισε ότι ο Χάμιλτον «ολοκλήρωσε τη δεκαήμερη καραντίνα του στο Μπαχρέιν. Σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών του Μπαχρέιν, έχει πλέον το ελεύθερο να εγκαταλείψει τη χώρα. Στο διάστημα που μεσολάβησε έφτασε στο Αμπού Ντάμπι, αφού συνεννοήθηκε με τις αρχές ότι θα του επιτραπεί αυτό το ταξίδι».

Κατά την άφιξή του στο Αμπού Ντάμπι, μπήκε ο οδηγός της Mercedes σε απομόνωση, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα ενός ακόμη τεστ στο οποίο υποβλήθηκε και επειδή ήταν αρνητικά, του δόθηκε η άδεια εισόδου στον χώρο των πιλότων.

O Τζορτζ Ράσελ επιστρέφει στη Williams.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η FIA, «τα πρωτόκολλα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τον Covid – 19 είναι ξεκάθαρα και παραμένουν αναλλοίωτα. Είναι αναγκαίο ένα αρνητικό τεστ, προκειμένου να έχεις πρόσβαση στον χώρο των οδηγών. Επίσης απαιτείται άλλο ένα αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ, το οποίο πρέπει να υποβληθεί το πολύ 24 ώρες μετά την άφιξη στον προορισμό. Ο Λιούις ήταν αρνητικός στα τεστ τόσον στο Μπαχρέιν, όσο και στο Αμπού Ντάμπι».

Αυτό σημαίνει, ότι ο Χάμιλτον θα πάρει πάλι θέση στο κόκπιτ της Mercedes του, ενώ θα επιστρέψει στη Williams ο Ράσελ και θα αποχωρήσει ο αντικαταστάτης του, Τζακ Έιτκεν. Ο Ράσελ είχε αντικαταστήσει επάξια τον Λιούις στο Σακχίρ, όπου ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση και οδηγούσε τον αγώνα μέχρι να γίνουν τραγικά λάθη σε ένα χαοτικό πιτ στοπ από την πλευρά της Mercedes. Τελικά τερμάτισε όγδοος και κατέκτησε τους πρώτους βαθμούς στην καριέρα του στη Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!