Ποινή τριών θέσεων για τον Λεκλέρ

Gazzetta team
Ποινή τριών θέσεων για τον Λεκλέρ
Ο οδηγός της Ferrari τιμωρήθηκε με ποινή δύο βαθμών και τριών θέσεων για το ατύχημα που προκάλεσε στο Μπαχρέιν, ενώ στη Mercedes επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ για το αλαλούμ με τα λάθος ελαστικά στο πιτ στοπ του ίδιου αγώνα.

Τρεις θέσεις πιο πίσω θα ξεκινήσει ο Σαρλ Λεκλέρ στο Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι, με το οποίο ολοκληρώνεται η εφετινή σεζόν της Formula 1. Οι αγωνοδίκες έκριναν τον νεαρό Μονεγάσκο υπεύθυνο του ατυχήματος που συνέβη στη στροφή 4 αμέσως μετά την εκκίνηση στο Σακχίρ του Μπαχρέιν και είχε ως συνέπεια να εγκαταλείψουν τόσον ο ίδιος ο οδηγός της Ferrari όσο και ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull. Επίσης, ο Λεκλέρ έλαβε και δύο βαθμούς ποινής, φτάνοντας έτσι τους τρεις συνολικά!

To τραγικό πιτ στοπ της Mercedes.

Με πρόστιμο 20.000 ευρώ γλίτωσε εξάλλου η Mercedes εξαιτίας του αλαλούμ με τα λάθος ελαστικά σε πιτ στοπ στον ίδιο αγώνα. Η γερμανική ομάδα έβαλε στον Ράσελ τα μπροστινά ελαστικά που προορίζονταν για τον teammate του Μπότας και ο Βρετανός ξεκίνησε φορώντας ταυτόχρονα ενδιάμεσα ελαστικά με κίτρινο σιρίτι και σκληρά με λευκό! Εξαιτίας αυτού του μπερδέματος υπήρξε μεγάλη αναστάτωση στα πιτ της Mercedes και καθυστέρησαν πολύ οι οδηγοί της, με αποτέλεσμα να χάσουν τον αγώνα και να τερματίσουν ο μεν Μπότας όγδοος ο δε Ράσελ ένατος, αν και προηγούνταν και οι δύο με διαφορά από τους αντιπάλους τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!