Πρώτος και στο FP2 του Σακχίρ του Μπαχρέιν ο Ράσελ!

Gazzetta team
Πρώτος και στο FP2 του Σακχίρ του Μπαχρέιν ο Ράσελ!
O Tζορτζ Ράσελ αντικαθιστά μέχρι στιγμής επάξια τον Χάμιλτον στη Mercedes, αφού πρώτευσε και στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι στο Σακχίρ του Μπαχρέιν, όπου ο Λεκλέρ δεν έκανε χρονομετρημένο γύρο εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων της Ferrari του.

Ο Τζορτζ Ράσελ πέτυχε τον καλύτερο χρόνο και στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά του Μπαχρέιν. Ο Βρετανός ήταν και πάλι ταχύτερος όλων πετυχαίνοντας χρόνο 54,713 δευτερολέπτων στην πίστα του Σακχίρ, που θεωρείται πολύ γρήγορη ενώ είναι και η μικρότερη σε μήκος μεταξύ όλων των εφετινών αυτοκινητοδρομίων του πρωταθλήματος της Formula 1. Η υπεροχή του αντικαταστάτη του Λιούις Χάμιλτον στη Mercedes ήταν ξεκάθαρη απέναντι στον teammate του, Βάλτερι Μπότας, που περιορίστηκε στην ενδέκατη θέση των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών με διαφορά άνω των έξι δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Ράσελ!

Δεύτερος ο Φερστάπεν

Δεύτερος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull που χρονομετρήθηκε 0,128 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Ράσελ, ενώ ο ομόσταβλος του Ολλανδού, Ταϊλανδός Άλεξ Άλμπον, πέτυχε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο. Μεταξύ των δύο πιλότων της Red Bull πλασαρίστηκαν ο Σέρτζιο Πέρεζ (3ος, Racing Point) και ο Εστεμπάν Οκόν (4ος, Renault).

Τη δεκάδα των ταχύτερων στο FP2 συμπλήρωσαν πίσω από τον Άλμπον οι Κβίατ (Alpha Tauri), Στρολ (Racing Point), Ρικιάρντο (Renault), Γκασλί (Alpha Tauri) και Σάινθ (McLaren).

Δύο τετ α κε ο Φέτελ

Οι δύο ρούκις, Πιέτρο Φιτιπάλντι και Τζακ Άιτκεν βρέθηκαν στις πίσω θέσεις. Ο Φιτιπάλντι αντικατέστησε τον τραυματία Γκροζάν στη Haas και πέτυχε τον 18ο καλύτερο χρόνο και ο Άιτκεν που πήρε τη θέση του Ράσελ ο οποίος ζει το όνειρό του στη Mercedes χρονομετρήθηκε 19ος.

Μεγάλα προβλήματα είχαν οι δύο πιλότοι της Ferrari. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ υπέπεσε σε δύο τετ α κε και ήταν τελικά 16ος στο FP2 του Σακχίρ με διαφορά 1,1 δευτερολέπτων από τον Τζορτζ Ράσελ, ενώ ο Λεκλέρ δεν χρονομετρήθηκε καν αφού πρόλαβε να κάνει μόνον δύο γύρους εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων του μονοθεσίου του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!