Φερστάπεν: «Θα έδιωχνα όποιον δεν ήθελε να τρέξει μετά από σύγκρουση»

Πέτρος Σηφαλάκης
Φερστάπεν: «Θα έδιωχνα όποιον δεν ήθελε να τρέξει μετά από σύγκρουση»
Ο πιλότος της Red Bull θεωρεί ότι μια άτυχη στιγμή και ένα τρακάρισμα είναι στο πρόγραμμα ενός οδηγού της Formula 1 και λέει ότι αν ήταν επικεφαλής ομάδας, δεν θα δεχόταν να μην τρέξει μετά από ένα συμβάν.

Ο πάντα... ιδιαίτερος στις δηλώσεις του Μαξ Φερστάπεν μίλησε μετά τον αγώνα στο Μπαχρέιν και σχολίασε έμμεσα το περιστατικό με τον Ρομέν Γκροζάν. Ο πιλότος της Red Bull βλέπει την κατάσταση εντός των ορίων για έναν οδηγό αγώνων και κυρίως, έναν οδηγό της Formula 1 και το θεωρεί μέρος του αθλήματος. Ο Γκροζάν σίγουρα θα πρέπει να αναρρώσει από τα τραύματά του και να ηρεμήσει μερικές μέρες πριν μπει ξανά σε ένα μονοθέσιο. Η εμπειρία του πιλότου της Haas σίγουρα του έχει αφήσει διάφορες σκέψεις στο μυαλό του και κανείς δεν αμφισβητεί ότι θα χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να το ξεπεράσει. Ωστόσο ο Φερστάπεν το βλέπει αλλιώς.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν θα έτρεχε κάποιος. Αν ήμουν ο επικεφαλής της ομάδας θα τον έδιωχνα από τη θέση του οδηγού αν μου έλεγε ότι δεν τρέχει μετά από τέτοιο περιστατικό. Αν δεν έτρεχε, θα του έλεγα ξεκάθαρα ότι δεν θα κάτσει ξανά σε αυτή τη θέση» ήταν οι δηλώσεις του Μαξ Φερστάπεν, που είναι κάπως απόλυτες και δύσκολο να κατανοηθούν. Ο Λιούις Χάμιλτον διαφώνησε μαζί του, είπε ότι οι πιλότοι εμπιστεύονται τη FIA και τους διοργανωτές για την ασφάλεια των Γκραν Πρι και δεν ασχολούνται με αυτά, εκείνοι απλώς τρέχουν, όμως μια τέτοια κατάσταση πάντα θα είναι δύσκολη για έναν άνθρωπο ακόμη κι αν αυτός έχει συνηθίσει τη ζωή του αγωνιζόμενου, που σίγουρα βρίσκεται στα άκρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!