O Mίκαελ Σουμάχερ έδινε πριμ o ίδιος στους μηχανικούς του

Gazzetta team
O Mίκαελ Σουμάχερ έδινε πριμ o ίδιος στους μηχανικούς του
Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας της Renault στη Formula 1, Άλαν Περμέιν, αποκάλυψε ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν πολύ δεμένος με όλα τα μέλη του team, ενώ έδινε και από την τσέπη του πριμ στους μηχανικούς του μετά από κάθε καλό αποτέλεσμα!

Είναι γνωστό ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν ένας πολύ φιλόδοξος οδηγός, πράγμα έτσι και αλλιώς αυτονόητο για έναν πιλότο της Formula 1 που μοιράζεται το ρεκόρ των επτά παγκόσμιων πρωταθλημάτων με τον Λιούις Χάμιλτον. Πολλοί συνδέουν ωστόσο τον κλειστό και λίγο απρόσιτο χαρακτήρα του «Σούμι» με αλαζονεία, κάτι που δεν ισχύει ωστόσο στην πραγματικότητα.

Τριάντα χρόνια στην ίδια ομάδα

Αυτό το επιβεβαιώνει ένας άνθρωπος, ο οποίος βίωσε από πολύ κοντά στα πιτ την άνοδο του Γερμανού από έναν απλό πιλότο σε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1. Πρόκειται για τον μηχανικό Άλαν Περμέιν, ο οποίος αποτελεί φωτεινή εξαίρεση στο άθλημα, καθώς εργάζεται ουσιαστικά στην ίδια ομάδα –αν και με διαφορετικό καθεστώς και ονομασία- για πάνω από τριάντα χρόνια. Η καριέρα του ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 80 στη Benetton ως δοκιμαστής ηλεκτρονικών και αργότερα ως μηχανικός αγώνων, ενώ σήμερα είναι αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας της Renault. Σε όλο αυτό το διάστημα έχει συνεργαστεί ο 53χρονος Βρετανός με ιερά τέρατα της Formula 1, όπως –μεταξύ άλλων- ο Νέλσον Πικέ, ο Μίκαελ Σουμάχερ και ο Φερνάντο Αλόνσο, άρα γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό.

O Άλαν Περμέιν.

Η Benetton ήταν η ομάδα στην οποία ξεκίνησε ο μεγάλος Μίκαελ Σουμάχερ την ένδοξη καριέρα του στη Formula 1. Συγκεκριμένα εκεί πέτυχε την παρθενική νίκη του σε Γκραν Πρι το 1992 και εκεί κατέκτησε το 1994 και το 1995 τα δύο πρώτα του παγκόσμια πρωταθλήματα, πριν ακολουθήσουν άλλα πέντε με τα χρώματα της Ferrari.

Μία άγνωστη πτυχή του χαρακτήρα του Γερμανού πολυπρωταθλητή ήταν η εκτίμηση που έτρεφε στους μηχανικούς του, η οποία δεν έμενε όμως μόνον στα λόγια αλλά την επιβεβαίωνε και στην πράξη. Όπως αποκάλυψε ο Περμέιν, ο Σουμάχερ είχε επινοήσει ένα σύστημα επιβράβευσης των μηχανικών του με πριμ, τα οποία πλήρωνε ο ίδιος από την τσέπη του. «Δεν ήταν πολλά, όταν όμως πετύχαινε ένα καλό αποτέλεσμα, τότε λαμβάναμε ένα μικρό μπόνους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός.

Νοιαζόταν για όλους

Ωστόσο ο Περμέιν δεν στάθηκε μόνον στα πριμ, αλλά δήλωσε εντυπωσιασμένος και από τη συμπεριφορά του Μίκαελ Σουμάχερ με τους συνεργάτες του. Όπως τόνισε ο διευθυντής της Renault, «μπορείτε να μιλήσετε και με ανθρώπους οι οποίοι ήταν τότε υπεύθυνοι για άλλα πράγματα είτε για τις δημόσιες σχέσεις είτε για τον Τύπο ή το μάρκετινγκ. Όλοι μιλούν πολύ ζεστά γι αυτόν. Ήταν απλά απίστευτα επαγγελματίας. Είμαι σίγουρος ότι για πολλούς οδηγούς ήταν μία αγγαρεία να κάνουν αυτά τα πράγματα, όμως ο Μίκαελ ήταν καταπληκτικός σε αυτό. Ήταν κάποιος ο οποίος μπορούσε να κάνει τα πάντα και νοιαζόταν για τον καθένα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!