Φέτελ: «Θα μπορούσα ακόμη και τη νίκη με Slicks ελαστικά»

Gazzetta team
Φέτελ: «Θα μπορούσα ακόμη και τη νίκη με Slicks ελαστικά»
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ανέβηκε αναπάντεχα στο βάθρο προσπερνώντας στον τελευταίο γύρο τον teammate του στη Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, ωστόσο υποστήριξε ότι αν είχε τολμήσει να βάλει Slicks ελαστικά στο αυτοκίνητό του θα μπορούσε να έχει κατακτήσει ακόμη και τη νίκη.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι κανονικά ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, γι αυτό και αιφνιδίασε με την δήλωσή του μετά τον αγώνα στην Τουρκία, όπου τερμάτισε τρίτος. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός οδηγός της Ferrari αποκάλυψε ότι είκοσι γύρους πριν το τέλος μπήκε στον πειρασμό να αλλάξει ελαστικά και να φορέσει Slicks για στεγνή πίστα. «Νομίζω ότι δεν τόλμησε απλά κανένας, να τα φορέσει», εξήγησε ο Φέτελ και συμπλήρωσε τα εξής: «Είχε προαναγγελθεί βροχή, η οποία όμως τελικά δεν ήρθε. Θα τα είχα φορέσει ευχαρίστως, γιατί πιστεύω, ότι θα είχα μία πιθανότητα να κερδίσω τον αγώνα. Όμως είμαι ικανοποιημένος και με την τρίτη θέση μου».

Ο Γερμανός τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 ήταν ο πρώτος που συνεχάρη τον Χάμιλτον για τη νίκη του και την κατάκτηση του έβδομου παγκόσμιου τίτλου, ενώ δήλωσε για τον Βρετανό αντίπαλό του τα εξής: «Ήμουν αρκετά σίγουρος, ότι ο Λιούις δεν θα μπορούσε να μείνει έξω στην πίστα με αυτά τα ελαστικά, όμως τα κατάφερε. Οδήγησε απλά εξαιρετικά καλά. Είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς, όμως με πάσα ειλικρίνεια σήμερα είναι η ημέρα του. Όταν γράφεις έτσι ιστορία…Γι αυτό και είναι σήμερα οι πρώτες σκέψεις μου σε αυτόν. Πρόκειται για ένα τεράστιο κατόρθωμα και είμαι χαρούμενος, που μπορώ να το βιώνω από κοντά».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!