Τότο Βολφ: «Ο Λιούις δεν πιστεύει ότι περπατάει πάνω στο νερό»

Gazzetta team
Τότο Βολφ: «Ο Λιούις δεν πιστεύει ότι περπατάει πάνω στο νερό»
Ο Βρετανός αποστόμωσε στην Τουρκία για πολλοστή φορά όσους τον αμφισβητούν, κατέκτησε με μαεστρία μία νίκη που φάνταζε πριν την εκκίνηση απίθανη και επιβεβαίωσε τα λόγια του διευθυντή της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, ότι πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα!

Μπορεί να ισοφάρισε ο Λιούις Χάμιλτον το ρεκόρ των επτά παγκόσμιων πρωταθλημάτων στη Formula 1, που ανήκε μέχρι τώρα αποκλειστικά στον Μίκαελ Σουμάχερ, ωστόσο ο Βρετανός δεν έχει ακόμη συμβόλαιο για του χρόνου! Φυσικά δεν πρόκειται να μείνει χωρίς ομάδα και απομένουν μόνον τα τυπικά για να ανανεώσει με τη Mercedes, ωστόσο ακόμη και με τόσες επιτυχίες εξακολουθεί να αμφισβητείται από διάφορους ειδικούς και «ειδικούς» που δεν του αναγνωρίζουν ένα ανάλογο status στο Πάνθεον των οδηγών της Formula 1, όπως π.χ. στους Μίκαελ Σουμάχερ ή Άιρτον Σένα.

Ωστόσο ο 35χρονος πλέον οδηγός έδειξε από την πρώτη στιγμή τις ικανότητές του, όταν ξεκίνησε το 2007 την καριέρα του στη McLaren ανεβαίνοντας ήδη στο παρθενικό του Γκραν Πρι στο βάθρο, ενώ ένα χρόνο αργότερα στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 με την βρετανική ομάδα. Τη σεζόν 2013 μεταγράφηκε στη Mercedes και από το 2014 έως και εφέτος κατέκτησε τους έξι από τους επτά παγκόσμιους τίτλους οδηγών με μόνη εξαίρεση το 2016, οπότε έχασε από τον teammate του, Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος και αποσύρθηκε αμέσως μετά από την ενεργό δράση!

Εφέτος πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά το τρίτο Γκραν Πρι της σεζόν στην Ουγγαρία και από εκεί και μετά άρχισε να απομακρύνεται σταθερά από τους διώκτες του. Πιο απειλητικός φαινόταν αρχικά ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, ο οποίος έχασε ωστόσο κάθε ρεαλιστική ελπίδα για τον τίτλο στο δεύτερο μέρος της αγωνιστικής σεζόν όταν εγκατέλειψε σε τρία Γκραν Πρι ενώ και ο Βάλτερι Μπότας δεν κατάφερε να βρεθεί ποτέ σε θέση βολής κοντά στον Λιούις ώστε να χαρακτηριστεί επικίνδυνος διεκδικητής.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τον Λιούις Χάμιλτον τόσο ξεχωριστό; Την απάντηση την έδωσε ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes, που γνωρίζει όσο ίσως κανένας άλλος τον Βρετανό πιλότο και δήλωσε λίγο πριν το Γκραν Πρι Τουρκίας τα εξής στον τηλεοπτικό σταθμό Sky: «Θα τον αδικούσα, αν προσπαθούσα να το συνδέσω αυτό με ένα ή δύο στοιχεία. Είναι ως προσωπικότητα ξεχωριστός, επειδή εξελίσσεται συνεχώς. Δεν πονοκεφαλιάζει για πράγματα που έχουν πάει στραβά, αλλά αναλύει, σκέπτεται πώς θα γίνουν καλύτερα και μετά τελειώνει εκεί το θέμα. Αυτή η εξέλιξη προσωπικότητας, να αντιλαμβάνεται πού έκανε το λάθος και πού μπορεί να γίνει καλύτερος, είναι πολύ δύσκολη. Αυτό το μπορούν μόνον λίγοι άνθρωποι. Ακριβώς επειδή είναι έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, θα είχε κάποιος την εντύπωση ότι πιστεύει ότι θα μπορούσε να περπατήσει πάνω στο νερό, όμως δεν πιστεύει κάτι τέτοιο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!