Στρολ: «Δεν μπορώ να το περιγράψω με λέξεις»

Gazzetta team
Στρολ: «Δεν μπορώ να το περιγράψω με λέξεις»
Ο Λανς Στρολ έβαλε τέλος στη…γκαντεμιά που τον κυνηγούσε μετά το Γκραν Πρι στο Μουτζέλο, ενώ επιβεβαίωσε στην Κωνσταντινούπολη τη φήμη του ως σπεσιαλίστας οδηγός στη βροχή κατακτώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στη Formula 1 την Pole position.

Ο Λανς Στρολ ένιωσε να του φεύγει ένα βάρος από πάνω του μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Τουρκίας. Ο Καναδός πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο στο Q3 της Κωνσταντινούπολης και έγινε έτσι ο 101ος διαφορετικός πιλότος που κατακτά την Pole position σε ένα Γκραν Πρι της Formula 1. Η ανακούφιση του 22χρονου οδηγού της Racing Point ήταν αναμενόμενη καθώς το τελευταίο διάστημα δεν πήγαιναν τα πράγματα καθόλου καλά γι αυτόν.

Όλα στραβά από το Μουτζέλο και μετά

Κομβικός ήταν ο αγώνας στο Μουτζέλο, όπου ο Στρολ βγήκε εκτός πίστας με ταχύτητα 270 χλμ./ώρα και από εκεί και μετά τον πήρε η κάτω βόλτα, ενώ στα επτά προηγούμενα Γκραν Πρι τερμάτιζε συνεχώς μέσα στην πρώτη δεκάδα. Μετά το Μουτζέλο ακολούθησε το Γκραν Πρι Ρωσίας όπου στριμώχτηκε κατά την εκκίνηση στις μπαριέρες, στο Νίρμπουργκρινγκ απείχε επειδή είχε βρεθεί θετικός σε τεστ για τον κορονοϊό, στην Πορτογαλία δεν κατάφερε να τερματίσει επειδή συγκρούστηκε με τον Λάντο Νόρις και στην Ίμολα κατατάχθηκε μόλις 13ος εξαιτίας ζημιάς στην μπροστινή αεροτομή της Racing Point.

Λογικό ήταν λοιπόν να νιώθει ο νεαρός Καναδός τρισευτυχισμένος μετά τις κατατακτήριες δοκιμές της Τουρκίας, όπου δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν μπορώ να το περιγράψω με λέξεις. Δεν γνωρίζαμε καν, αν θα ήμασταν έστω ανταγωνιστικοί. Υποχρεώθηκα να διακόψω έναν γύρο, επειδή είχα τον Μπότας μπροστά μου. Γι αυτό τα έπαιξα όλα για όλα». Η επιτυχία του Στρολ δεν ήταν τυχαία, καθώς θεωρείται ιδιαίτερα ικανός στη βροχή όπως αποδεικνύει και η δεύτερη θέση του πίσω από το Χάμιλτον το 2017 στις κατατακτήριες δοκιμές της Μόντσα που είχαν γίνει υπό παρόμοιες συνθήκες.

Θρίαμβος και για τη Racing Point

Να σημειώσουμε ότι και ο έτερος οδηγός της Racing Point, Σέρτζιο Πέρεζ, τα πήγε επίσης περίφημα στην Κωνσταντινούπολη. Ο Πέρεζ, που είναι ακόμη χωρίς ομάδα για του χρόνου, πέτυχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο και θα εκκινήσει από τη δεύτερη σειρά στο Γκραν Πρι Τουρκίας. Μάλιστα ο Μεξικανός διεκδικούσε μέχρι το τέλος την Pole position πριν τον περάσουν ο Στρολ και ο Φερστάπεν, ενώ πρόκειται για το καλύτερο αποτέλεσμα της Racing Point ως ομάδα σε κατατακτήριες δοκιμές ενός Γκραν Πρι της Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!