Οι κατατακτήριες έφταιξαν στη McLaren, λέει ο Νόρις

Πέτρος Σηφαλάκης
Οι κατατακτήριες έφταιξαν στη McLaren, λέει ο Νόρις
Αν και κατάφερε να τερματίσει όγδοος και να πάρει τέσσερις βαθμούς, ο Λάντο Νόρις πιστεύει ότι αν είχαν πάει καλύτερα τα πράγματα το Σάββατο, θα μπορούσε να διεκδικήσει περισσότερα.

Στον αγώνα της Ίμολα, οι δύο McLaren τερμάτισαν στην έβδομη και όγδοη θέση. Ο Λάντο Νόρις ήταν ο οδηγός που βρισκόταν πίσω, ενώ ο Κάρλος Σάινθ τα πήγε λίγο καλύτερα. Σύμφωνα με τον Νόρις πάντως, το πρόβλημα που είχαν δεν ήταν ο ρυθμός του αγώνα αλλά τα αποτελέσματα στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου. Πήραν τις τελευταίες θέσεις του Q3, δηλαδή την ένατη και τη δέκατη, οπότε δεν είχαν πολλές ευκαιρίες για κάτι καλύτερο την Κυριακή.

«Αν είχαμε ξεκινήσει τρίτοι, θα μέναμε εκεί»

«Μείναμε σχεδόν στις θέσεις που ξεκινήσαμε. Δεν τα πήγαμε καλά στις κατατακτήριες δοκιμές και για αυτό είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Ήταν δύσκολο. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, κολλήσαμε στο ίδιο σημείο για όλο τον αγώνα. Και αφού ήμασταν πίσω στην κατάταξη δεν είχαμε ευκαιρίες για προσπεράσεις. Το αυτοκίνητο συμπεριφέρθηκε καλά. Αν ήμασταν στην τρίτη, τέταρτη θέση θα είχαμε μείνει εκεί.

Πιθανότατα δεν θα μπορούσαν να μας προσπεράσουν. Οπότε τα πράγματα ήταν περίεργα, δεν τα πήγαμε καλά και είχαμε δύσκολη θέση στον αγώνα επειδή απλά δεν ξεκινήσαμε μπροστά. Δύσκολος αγώνας για εμάς. Δεν είχαμε ευκαιρία να προσπεράσουμε, δεν μπορούσαμε να αναπτύξουμε τις τεχνικές μας και τις στρατηγικές μας. Απλώς κρατούσαμε τις θέσεις μας» είπε ο Λάντο Νόρις για τον αγώνα της Formula 1 στην Ίμολα της Ιταλίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!