Γιατί ζήτησε ο Ρικιάρντο συγγνώμη από τον Φερστάπεν

Gazzetta team
Γιατί ζήτησε ο Ρικιάρντο συγγνώμη από τον Φερστάπεν
Τα μονοθέσια των Ρικιάρντο και Φερστάπεν βγήκαν σχεδόν ταυτόχρονα στον διάδρομο των πιτ και παραλίγο να συγκρουστούν μεταξύ τους, όμως ο Αυστραλός ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη από τον οδηγό της Red Bull, που αντέδρασε πάντως ψύχραιμα.

Παραλίγο να συγκρουστούν ο Ρικιάρντο με τον Φερστάπεν στον διάδρομο των πιτ κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών στην Ίμολα της Ιταλίας. Ο οδηγός της Renault παραδέχθηκε ότι πλησίασε άθελά του πολύ κοντά στη Red Bull του Φερστάπεν, οπότε του ζήτησε αργότερα συγγνώμη. Πάντως ο Ολλανδός αντέδρασε σύμφωνα με τον Ρικιάρντο «cool» και δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο περιστατικό, ενώ το ίδιο έκαναν και οι αγωνοδίκες.

Το συμβάν έγινε επειδή βγήκαν σχεδόν ταυτόχρονα οι Ρικιάρντο και Φερστάπεν από τα πιτ και ο Αυστραλός εξήγησε ότι «αρχικά συγκρατήθηκα επειδή σκέφτηκα ότι θα περάσει, μετά όμως φάνηκε ότι με τη στάση μου μάλλον τον καθυστερούσα».

Η στιγμή που παραλίγο να συγκρουστούν τα δύο μονοθέσια στον διάδρομο των πιτ.

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο είχε πάντως κάθε λόγο να νιώθει πολύ χαρούμενος με την απόδοσή του στην Ίμολα όπως φαίνεται και από τις εξής δηλώσεις του: «Οδήγησα συχνά αυτή τη χρονιά το αυτοκίνητο στο Q3, όμως δεν είχα καταφέρει ποτέ μέχρι τώρα έναν τόσο καλό γύρο στο Q3. Αυτός ήταν σίγουρα ο καλύτερος γύρος την τρέχουσα χρονιά».

Κορυφαία η πίστα της Ίμολα

Ο οδηγός της Renault ήταν 0,911 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Μπότας, που κατέκτησε την pole position και πέτυχε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο στο Q3. Ετσι κατάφερε και πέρασε μεταξύ άλλων τον Αλεξάντερ Άλμπον της Red Bull και τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari. «Ήταν διασκεδαστικό. Αυτή η πίστα είναι πραγματικά κορυφαία. Και αυτό θα το έλεγα ακόμη και αν δεν είχα πάει τόσο καλά στις κατατακτήριες δοκιμές», ανέφερε ο Ρικιάρντο. Ο Αυστραλός υπογράμμισε ότι στην Ίμολα είναι ιδιαίτερα απολαυστική η οδήγηση στο όριο, ενώ νίκησε για πολλοστή φορά σε κατατακτήριες δοκιμές τον ομόσταβλό του Εστεμπάν Οκόν, που θα ξεκινήσει την Κυριακή από τη δωδέκατη θέση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!