Φέτελ: «Η Ferrari μου δίνει το ίδιο αυτοκίνητο με τον Λεκλέρ»

Πέτρος Σηφαλάκης
Φέτελ: «Η Ferrari μου δίνει το ίδιο αυτοκίνητο με τον Λεκλέρ»
Ακόμη και με την τόσο μεγάλη διαφορά που έχει με τον teammate του, ο Σεμπάστιαν Φέτελ εμπιστεύεται τη Ferrari και δεν θεωρεί ότι έχει κάνει... κομπίνα με το αυτοκίνητο!

Κοιτώντας τα αποτελέσματα του Σεμπάστιαν Φέτελ και του Σαρλ Λεκλέρ, αμέσως εντοπίζεις διαφορές. Ο Μονεγάσκος μπορεί να μην τα πηγαίνει τέλεια, ούτε να βρίσκεται εκεί που θα ήθελε, ο Γερμανός όμως έχει ακόμη χειρότερη μοίρα. Ένα παράδειγμα είναι ο αγώνας του Πορτιμάο, ο πιο πρόσφατος δηλαδή. Τέταρτος ο Λεκλέρ, δέκατος ο Φέτελ. Και ο τερματισμός στη δεκάδα, οριακά θεωρείται «επιτυχία» για τον τελευταίο!

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι ο Φέτελ ξαφνικά ξέχασε να οδηγεί. Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν γίνεται να έκανε reset τις οδηγικές του ικανότητες, οπότε προφανώς κάτι του φταίει στη Ferrari. Πολλοί λοιπόν, είναι λογικό να σκεφτούν ότι η Scuderia ίσως να μη δίνει το ίδιο αυτοκίνητο και στους δύο, επίτηδες. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πάντως, δεν πιστεύει κάτι τέτοιο.

«Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι οι κατατακτήριες»

«Πρέπει να πιστεύω ότι έχω το ίδιο αυτοκίνητο. Εμπιστεύομαι την ομάδα, τον κόσμο που βρίσκεται γύρω μου στο γκαράζ. Το χρονόμετρο και οι γύροι είναι σκληρός κριτής. Το ένα μου κριτήριο είναι αυτό, το άλλο μου είναι η αίσθηση που έχω. Δυσκολεύομαι να κάνω καλούς χρόνους, να είμαι αποτελεσματικός και να έχω την πρόσφυση που έχει ο Σαρλ. Οπότε δουλεύω πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Μαζί με την ομάδα μου προσπαθούμε να πάρουμε τα μέγιστα από το αυτοκίνητο, ελπίζουμε σε μια καλύτερη θέση την επόμενη εβδομάδα. Το μεγάλο μας μειονέκτημα για την ώρα είναι το Σάββατο, οι κατατακτήριες. Οι Κυριακές μας είναι δύσκολες επειδή πήζουμε μέσα στο πλήθος των αυτοκινήτων, δεν μπαίνω σε καλή θέση εκκίνησης για να το αποφύγω αυτό» είπε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στις δηλώσεις του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!