Ρέκορντμαν νικών ο «Σερ» Λιούς Χάμιλτον καθώς νίκησε στην Πορτογαλία

Γιώργος Βαρίνος
Ρέκορντμαν νικών ο «Σερ» Λιούς Χάμιλτον καθώς νίκησε στην Πορτογαλία
Με 92 νίκες ο Λιούις Χάμιλτον ανεβαίνει στην κορυφή των Ρεκόρ και για τις νίκες στην Formula 1 με την νίκη του στο Αλγκάρβε. Στη 2η θέση ο Μπότας και 3ος ο Φερστάπεν.

Δύο πράγματα θέλει ακόμα ο Λιούις Χάμιλτον. Να κερδίσει του χρόνου άλλο ένα Πρωτάθλημα οπότε να γίνει ο μόνος πιλότος στην ιστορία του σπορ με 8 Πρωταθλήματα και να... τον καλέσει η Ελισάβετ για να γονατίσει μπροστά της και να μεγαλώσει κατά τι το όνομά του βάζοντας μπροστά το πρόθεμα Σερ. Με πιο λίγα λόγια, ο Χάμιλτον θριάμβευσε στο Πορτογαλικό Γκραν Πρι και σημείωσε 92η νίκη του ξεπερνώντας τις 91 νίκες του Μίκαελ Σουμάχερ και έγινε GOAT• και στις νίκες μετά από τις pole position που είναι ήδη GOAT•.

Με την εκκίνηση μια ελαφρά βροχή ανακάτεψε λίγο τα πράγματα με τον Σάινθ να παίρνει κεφάλι τον Μπότας να ακολουθεί και τον Χάμιλτον να μένει μόλις 3ος. Ο Φερστάπεν συγκρούστηκε με τον Πέρεζ και ο Μεξικάνος έπεσε τελευταίος. Με την βροχή να σταματά, η κανονικότητα επέστρεψε. Ο Μπότας μπήκε επικεφαλής και ο Σάινθ άρχισε να χάνει θέσεις. Μόλις τα λάστιχα του Χάμιλτον ήρθαν σε θερμοκρασία σωστής λειτουργίας ο Λιούις έγινε για άλλη μια φορά Λούης** και χάθηκε μπροστά δημιουργώντας στο τέλος μια διαφορά σχεδόν 20 δευτερολέπτων!

Έτσι είχαμε τον GOAT πρώτο, τον «προσπαθώ» αλλά δεν φτάνει Βάλτερι Μπότας 2ο και στην 3η θέση τον Μαξ Φερστάπεν που για άλλη μια φορά εξαφάνισε τον τιμ-μέιτ του.

Εξαιρετικός ο Σαρλ Λεκλέρ που κράτησε την 4η θέση με το «παλτό» που έχει για αυτοκίνητο με 5ο τον απίθανο φέτος Γκασλί που δείχνει σε όλους πως κακώς τον έκανε αλλαγή η Red Bull με τον Άλμπον.

Ο Κάρλος Σάινθ στην 6η θέση συνεχίζει τις φανταστικές εμφανίσεις και μην ξεχάσουμε πως για δύο γύρους οδήγησε με την αξία του τον αγώνα πριν πέσει μερικές θέσεις. Στην 7η θέση ο οδηγός της ημέρας ο Σέρχιο Πέρεθ που από τελευταίος στο τέλος του πρώτου γύρου κατάφερε να ανέβει στην 7η θέση και πολλά μπράβο του.

Στην 8η και 9η θέση βρίσκουμε τις δύο Renault με τον Οκόν να «νικά» τον Ρικιάρντο και να παίρνει αυτός τους περισσότερους βαθμούς. Τέλος στην 10η θέση βρίσκουμε τον Φέτελ που προσπάθησε αλλά όχι τόσο όσο δείχνει η 4η θέση του Λεκλέρ.

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα:

GOAT: Συντόμευση της αγγλικής φράσης greatest of all time που σημαίνει «ο μεγαλύτερος όλως τοων εποχών».

Λούης: Ελληνική έκφραση «έγινε Λούης» για κάποιον που είναι τόσο γρήγορος που εξαφανίζεται από τα μάτια μας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!