Πανδαισία από motorsports έρχεται το Σαββατοκύριακο!

Πέτρος Σηφαλάκης
Πανδαισία από motorsports έρχεται το Σαββατοκύριακο!
Formula 1, MotoGP και WRC θα δώσουν τα μέγιστα για να ψυχαγωγήσουν τους λάτρεις των μηχανοκίνητων αγώνων, από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Σαρδηνία αντίστοιχα.

Ένα μεγάλο τριήμερο έρχεται για όσους παρακολουθούν και αγαπούν τους μηχανοκίνητους αγώνες. Από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, θα μπορούμε να παρακολουθούμε τρία κορυφαία πρωταθλήματα, τη «βασίλισσα» Formula 1, το πάντα ανατρεπτικό MotoGP και το θεαματικό WRC! Η πρώτη λαμβάνει χώρα στη Γερμανία, στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Το θρυλικό σιρκουί επιστρέφει στο καλεντάρι της Formula 1 ύστερα από χρόνια και είναι έτοιμο να μας θυμίσει κάτι από τα παλιά χρόνια της F1! Το MotoGP από την άλλη, χωρίς τον Μαρκ Μάρκεθ συνεχίζει να είναι πιο ανατρεπτικό από ποτέ, ενώ στο WRC οι λάτρεις του χώματος και των σκληρών καταστάσεων που δεν αφήνουν περιθώριο για προβλέψεις, θα απολαύσουν τις ειδικές διαδρομές σε ιταλικό έδαφος.

Formula 1

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται κανονικά. Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο πιλότος που για ακόμη μια χρονιά έχει κλέψει τις εντυπώσεις και παράλληλα, βρίσκεται μια ανάσα από δύο πολύ σημαντικά ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ: το ρεκόρ νικών σε Γκραν Πρι της Formula 1 και το ρεκόρ των επτά Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων! Όσο ο Βρετανός θα προσπαθεί για να τα σπάσει, ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ, Μικ, θα κάνει ντεμπούτο στη Formula 1 το ερχόμενο τριήμερο και θα συμμετέχει στα ελεύθερα δοκιμαστικά, γράφοντας ξανά το όνομα «Σουμάχερ» στους πίνακες! Μάλιστα η πίστα στην οποία θα γίνουν όλα αυτά δεν είναι η οποιαδήποτε αλλά το Νίρμπουργκρινγκ, η φημισμένη γερμανική πίστα που επιστρέφει μετά από χρόνια στο καλεντάρι της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ. Το Άιφελ Γκραν Πρι, όπως ονομάζεται, θα αποτελείται από 60 γύρους στη μήκους 5.148 μέτρων πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

MotoGP

Η πίστα Λε Μαν της Γαλλίας είναι έτοιμη για να υποδεχτεί το MotoGP. Το κορυφαίο πρωτάθλημα δίτροχων αγωνιστικών θα περάσει ένα τριήμερο στη διάσημη πίστα και περιμένουμε να δούμε ποιος θα ξεχωρίσει αυτή τη φορά, αφού διανύουμε μια χρονιά που στους οκτώ αγώνες, έχουμε μετρήσει έξι διαφορετικούς νικητές! Εκτός από εκείνους που πήραν την πρώτη θέση στα Γκραν Πρι, η pole position έχει «παίξει» σε 5 ονόματα μέσα στα οκτώ Σάββατα του MotoGP, οπότε καταλαβαίνουμε ότι μιλάμε για μια χρονιά που τα προγνωστικά είναι σχεδόν... αδύνατο να βγουν. Η απουσία του Μαρκ Μάρκεθ έχει παίξει το ρόλο της, όπως είπε και ο Ντάνι Πεδρόσα για το φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο το μοναδικό ενδιαφέρον που έχουμε όταν παρακολουθούμε ένα Γκραν Πρι του MotoGP μας θυμίζει κάτι από τις προηγούμενες χρονιές. Το ίδιο περιμένουμε και στη Γαλλία!

WRC

Ανατροπές και εκπλήξεις είχαμε πάντα στο WRC. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι πέρασε μια κρίση από τον κορονοϊό, όπως και τα άλλα μηχανοκίνητα σπορ, τώρα όμως είναι εδώ και δηλώνει έτοιμο να προσφέρει θέαμα. Πέντε αγώνες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Μόντε Κάρλο, Σουηδία, Μεξικό, Εσθονία και Τουρκία έχουν φιλοξενήσει το WRC για φέτος και οι νικητές ήταν οι Νεβίλ, Έβανς, Οζιέ, Τάνακ και Έβανς αντίστοιχα. Μόνο ο Ουαλός Έλφιν Έβανς κατάφερε να γράψει δύο φορές το όνομά του στη θέση του νικητή, κάτι που δείχνει ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Ο 31χρονος βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αυτή τη στιγμή με 97 βαθμούς και η επίδοσή του στο Ράλι Σαρδηνίας που έρχεται στις επόμενες ημέρες θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Μένουν μόνο δύο διοργανώσεις για το τέλος της χρονιάς, οπότε η συλλογή βαθμών επιβάλλεται για τον Έβανς!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!