H McLaren αναγνωρίζει την «ανωτερότητα» της Racing Point

Πέτρος Σηφαλάκης
H McLaren αναγνωρίζει την «ανωτερότητα» της Racing Point
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της McLaren, αυτή τη στιγμή η Racing Point δεν έχει αντίπαλο σε ο,τι αφορά τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, στις λεγόμενες «δευτερεύουσες» ομάδες.

Η midfield κατηγορία στη Formula 1 είναι οι ομάδες που δεν παλεύουν για τον τίτλο, αλλά διεκδικούν μια από τις επόμενες θέσεις, την τρίτη ή την τέταρτη για παράδειγμα. Με δεδομένο ότι οι τρείς μεγάλες ομάδες, η Mercedes, η Red Bull και... κάποτε, η Ferrari, δεν είναι εύκολο να χάσουν από αυτές, έχει δημιουργηθεί μια δεύτερη «λίγκα». Στα midfield λοιπόν, ανήκει η McLaren, η Renault, η Racing Point και άλλες. Αυτή τη στιγμή, ο Αντρέας Σέιντλ, λέει ότι η Racing Point είναι η κορυφαία όλων.

«Νομίζω ότι στον τομέα της απόδοσης του αυτοκινήτου, η Racing Point είναι η ταχύτερη, ξεκάθαρα. Φάνηκε και από τα τεστ της Βαρκελώνης. Η Renault επίσης έκανε βήματα προόδου, νομίζω μετά τον αγώνα του Σπα. Είμαστε κοντά τους, τους ανταγωνιζόμαστε σε αγώνες όπως αυτός στη Μόντσα και μερικές φορές είμαστε και μπροστά τους. Αλλά φυσικά αναγνωρίζουμε ότι έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα εμπρός με το αυτοκίνητό τους και στο ρυθμό που κρατούν.

Τώρα είναι η σειρά μας να κάνουμε κάποια πράγματα στο αυτοκίνητο και να βελτιώσουμε και το δικό μας ρυθμό, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να κρατήσουμε αυτή τη μάχη ζωντανή. Πρέπει να κοιτάξουμε πίσω μας, να δούμε τι συνέβη το Σαββατοκύριακο με λεπτομέρεια. Είναι σημαντικό να βγουν ακριβή συμπεράσματα και να έρθουν αναβαθμίσεις. Ήταν απογοητευτικό που φύγαμε από τη Ρωσία με μηδέν βαθμούς. Ο Λάντο τα έδωσε όλα αλλά δεν υπήρχε κάτι που να μπορούσε να κάνει πραγματικά» είπε ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της McLaren, Αντρέας Σέιντλ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!