Άνετη νίκη για τον Βάλτερι Μπότας στη Ρωσία

Γιώργος Βαρίνος
Άνετη νίκη για τον Βάλτερι Μπότας στη Ρωσία
O Bάλτερι Μπότας νίκησε χαλαρά στο Γκραν Πρι Ρωσίας, καθώς αξιοποίησε τις δύο ποινές πέντε δευτερολέπτων στον ομόσταβλό του Λιούις Χάμιλτον, που τερμάτισε έτσι τρίτος. Σφήνα ανάμεσα στους δύο πιλότους της Mercedes μπήκε ως δεύτερος ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull.

O Mίκαελ Σουμάχερ θα διατηρήσει για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες το ρεκόρ των 91 νικών στη Formula 1, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον δεν κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία στο Γκραν Πρι Ρωσίας. Ο Βρετανός ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος για την απώλεια της νίκης και τον τελικό τερματισμό του στην τρίτη θέση, καθώς έκανε δύο φορές προσομοίωση εκκίνησης εκτός πιτ πριν την έναρξη του αγώνα και τιμωρήθηκε ισάριθμες φορές με ποινές πέντε δευτερολέπτων, δηλαδή συνολικά με 10 δευτερόλεπτα. Ετσι έφτασε τους 10 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του σούπερ λισάνς και αν πιάσει το όριο των 12 βαθμών θα αποκλειστεί από έναν αγώνα.

Ο Βάλτερι Μπότας αξιοποίησε άριστα τις παρατυπίες του Λιούις και έκανε έναν αλάνθαστο και συνάμα χαλαρό αγώνα τερματίζοντας άνετα πρώτος. Μάλιστα ο Φιλανδός έλαβε και το μπόνους του ενός βαθμού λόγω ταχύτερου γύρου, ενώ ευχαριστημένος πρέπει να νιώθει και ο Φερστάπεν με τη δεύτερη θέση του, καθώς ήταν προφανές ότι δεν μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο στο Σότσι.

Στην τέταρτη θέση είχαμε τον Σέρτζιο Πέρεθ με Racing Point μπροστά από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο με Renault που έμεινε πέμπτος παρά την ποινή των πέντε δευτερολέπτων που του επέβαλαν οι αγωνοδίκες. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Λεκλέρ με έναν ώριμο αγώνα στο τιμόνι της Ferrari και οι Οκόν (Renault), Κβίατ και Γκασλί με Alpha Tauri και Άλμπον με Red Bull. Να σημειώσουμε ότι ο Φέτελ απογοήτευσε για πολλοστή φορά εφέτος και τερμάτισε μόλις 13ος με τη Ferrari του.

Επεισοδιακή ήταν η εκκίνηση του αγώνα, καθώς βγήκαν αρκετοί οδηγοί στη ζώνη διαφυγής της στροφής 2, που είχε δείξει από τα δοκιμαστικά ότι θα αποτελέσει πρόκληση για όλους. Θύμα της έπεσε ο Κάρλος Σάινθ που χτύπησε με τη McLaren του στο τσιμεντένιο τοιχίο και εγκατέλειψε, ενώ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα είχε την ίδια ατυχία ο Λανς Στρολ, όταν χτύπησε την Racing Point του η Ferrari του Λεκλέρ. Ο Καναδός έκανε ένα μεγαλοπρεπές τε α κε, χτύπησε στα πλευρικά τοιχώματα και έμεινε και αυτός εκτός αγώνα.

Tα αποτελέσματα του Γκραν Πρι Ρωσίας

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!