O Nόρις τρολάρει το μποτιλιάρισμα στην πίστα της Μόντσα

Gazzetta team
O Nόρις τρολάρει το μποτιλιάρισμα στην πίστα της Μόντσα
Συνωστισμός στη Μόντσα, καθώς οι πιλότοι της Formula 1 πήγαιναν επίτηδες αργά ο ένας πίσω προκειμένου να εκμεταλλευθούν το αεροδυναμικό πλεονέκτημα στις μεγάλες ευθείες της ιταλικής πίστας, με αποτέλεσμα να τους τρολάρει ο Νόρις .

Τα μποτιλιαρίσματα σε δημόσιους δρόμους αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο, όμως κάτι ανάλογο συμβαίνει πολύ σπάνια σε πίστα της Formula 1. Ωστόσο το είδαμε και αυτό κατά τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στην πίστα της Μόντσα, που έχει μεγάλες ευθείες και αναπτύσσονται πολύ υψηλές ταχύτητες. Οι 20 πιλότοι της Formula 1 στριμώχνονταν συνεχώς ο ένας πίσω από τον άλλον και οδηγούσαν υπερβολικά αργά με ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ τους, προκειμένου να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα της μειωμένης αντίστασης στην ευθεία, όταν είσαι κολλημένος πίσω από το προπορευόμενο αυτοκίνητο (slip streaming).

Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του Σαρλ Λεκλέρ μέσω της ενδοεπικοινωνίας, όπου ο οδηγός της Ferrari προφήτευσε ότι «θα γίνει καταστροφή στις κατατακτήριες δοκιμές». Αυτές είναι προγραμματισμένες για αύριο Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στις 16.00 το μεσημέρι και βεβαίως το gazzetta θα τις μεταδώσει live διαδικτυακά.

To τρολάρισμα του Νόρις για την κυκλοφοριακή συμφόριση στη Μόντσα.

Όμως και ο Λάντο Νόρις τρολάρισε τους συναδέλφους του για την αγωνιστική συμπεριφορά τους ανεβάζοντας στα social media μία «πειραγμένη» φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται να κάνει πατίνι στην πίστα της Μόντσα και να τον ακολουθούν τα αργοκίνητα μονοθέσια της Formula 1!

Μία άλλη φίλη της Formula 1 έδειξε την αγανάκτησή της για αυτό το γελοίο θέαμα βάζοντας στα μονοθέσια φουντωτά, πολύχρωμα καπέλα και μεγάλες στρογγυλές μύτες ώστε να παραπέμπουν σε κλόουν τσίρκου.

Σε κλόουν μετέτρεψε τους οδηγούς της Formula 1 μία φίλη του αθλήματος.

Η φωτογραφία είναι περυσινή, φαίνεται όμως ότι δεν έχει γίνει το πάθημα μάθημα για τους υπεύθυνους και τους οδηγούς των ομάδων. Να υπενθυμίσουμε ότι στις κατατακτήριες δοκιμές του 2019 στη Μόντσα έμειναν πολλοί οδηγοί χωρίς να κάνουν έναν τελευταίο γρήγορο γύρο, επειδή καθυστερούσαν επίτηδες για να βρεθούν στην αεροδυναμική σκιά κάποιων άλλων και να πετύχουν καλύτερο χρόνο στις μεγάλες ευθείες του αυτοκινητοδρομίου. Ετσι δεν έμπαινε κανένας εμπρός και κάποιοι βρέθηκαν εκτός νυμφώνα.

Εκτιμάται, ότι με μία τέτοια στρατηγική μπορεί να κατεβάσει ένας οδηγός της Formula 1 τον χρόνο του στην πίστα της Μόντσα έως και κατά επτά δέκατα του δευτερολέπτου στον γύρο! Εάν πετύχει φυσικά, γιατί όταν κάνουν όλοι το ίδιο μπορεί να προκληθεί κομφούζιο όπως πέρυσι όπου είχαμε δει πολλά ευτράπελα.

Αναστάτωση στη FIA

Η συγκεκριμένη τακτική είναι και επικίνδυνη, καθώς εξαιτίας της μπορεί να υπάρξουν μεγάλες διαφορές ταχύτητας ανάμεσα στους οδηγούς και να προκληθούν ατυχήματα. Ο διευθυντής της McLaren, Αντρέας Ζάιντλ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να αλλάξουμε κάτι επειγόντως, αποτελεί μόνον θέμα χρόνου, μέχρι να συμβεί εκεί κάτι».

Η FIA αντέδρασε όντως και έστειλε σε όλες τις ομάδες μία επιστολή υπενθυμίζοντας το άρθρο 27.4 του κανονισμού που αναφέρει τα εξής: «Σε κανένα χρονικό σημείο δεν επιτρέπεται να κινείται ένα αυτοκίνητο αδικαιολόγητα αργά, ακανόνιστα ή με τρόπο, που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος για άλλους οδηγούς ή πρόσωπα».

Επίσης ορίστηκε ένας ελάχιστος χρόνος γύρου, που απαγορεύει στους οδηγούς να πάνε πιο αργά από αυτόν, ενώ προγραμματίστηκε επιπρόσθετα μία συγκέντρωση για την ενημέρωση των πιλότων για το συγκεκριμένο θέμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!