Ο Φερστάπεν καραδοκεί και ελπίζει

Gazzetta team
Ο Φερστάπεν καραδοκεί και ελπίζει
Χαμηλά κρατά τη μπάλα ο Μαξ Φερστάπεν που θεωρεί δεδομένη την υπεροχή του Χάμιλτον, αν και –όπως τονίζει- μία αλλαγή καιρού μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω και να αλλάξει τις ισορροπίες στην πίστα Σπα του Βελγίου.

Ο Μαξ Φερστάπεν θα ξεκινήσει αύριο τρίτος από τη δεύτερη σειρά εκκίνησης. Ο Ολλανδός απάντησε στο ερώτημα, αν θα είναι την Κυριακή σε θέση να διεκδικήσει τη νίκη με ένα λακωνικό «δεν γνωρίζω» και εξηγεί τους λόγους: «Όταν βλέπεις τη διαφορά με τους χρόνους του Λιούις, τότε δεν πιστεύω, ότι θα μπορέσουμε να παλέψουμε στον αγώνα. Δεν ξέρεις όμως ποτέ και ελπίζω, ότι θα παίξει ρόλο και ο καιρός, ώστε να τα κάνει λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα για όλους μας». Με άλλα λόγια, ο οδηγός της Red Bull θεωρεί ότι μπορεί να έχει πιθανότητες για τη νίκη, αν βρέξει αύριο.

Σταθερά πίσω από τον Φερστάπεν ο Άλμπον

Μένοντας στη Red Bull, βλέπουμε ότι ο Άλεξ Άλμπον συνεχίζει να είναι στις κατατακτήριες δοκιμές των Γκραν Πρι με…συνέπεια γύρω στο μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον teammate του, Μαξ Φερστάπεν. Ο Άλμπον θα ξεκινήσει πέμπτος και χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «o.k.», αν και δήλωσε «λίγο απογοητευμένος» από τις επιδόσεις του στο Q3.

O Αλμπον με τον διευθυντή της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ.

Για τον Ταϊλανδό ενδέχεται να αποδειχθεί μειονέκτημα το γεγονός, ότι θα ξεκινήσει στο Σπα με μαλακά soft ελαστικά, ενώ οι τρεις πρώτοι με ελαστικά με μεσαία γόμα. Ο Άλμπον εξήγησε την επιλογή του λέγοντας ότι «δεν πιστεύω, ότι είχα οπωσδήποτε την ταχύτητα, για να προκριθώ με ελαστικά ενδιάμεσης γόμας». Ωστόσο, ποντάρει και αυτός ενδεχομένως στη βροχή όπως και ο Φερστάπεν, γιατί τότε προβλέπονται για όλους βρόχινα ελαστικά και δεν δεσμεύονται οι οδηγοί από τις επιλογές τους στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!