To καλύτερο αποτέλεσμα της Renault σε κατατακτήριες μετά το 2016

Gazzetta team
To καλύτερο αποτέλεσμα της Renault σε κατατακτήριες μετά το 2016
Η τέταρτη θέση του Ρικιάρντο και η έκτη του Οκόν στο Σπα συνιστούν για τη Renault την καλύτερη επίδοση που έχει πετύχει σε κατατακτήριες δοκιμές από το 2016, οπότε επέστρεψε ως εργοστασιακή ομάδα στη Formula 1.

Πολύ ικανοποιημένοι ήταν οι υπεύθυνοι της Renault με τις επιδόσεις της γαλλικής ομάδας στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Βελγίου. Εκεί πέτυχε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο τον τέταρτο καλύτερο χρόνο και ο Εστεμπάν Οκόν τον έκτο, που συνιστούν την καλύτερη επίδοση της Renault σε κατατακτήριες δοκιμές ενός Γκραν Πρι μετά την επιστροφή της το 2016 ως εργοστασιακή πλέον ομάδα και όχι μόνον ως προμηθευτής κινητήρων στη Formula 1.

Ο Ρικιάρντο δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται από την τέταρτη θέση του και τη σχετικά μικρή διαφορά των οκτώ δεκάτων του δευτερολέπτου από τον πρώτο Χάμιλτον. Όπως εξήγησε ο Αυστραλός, «είχαμε αποδείξει ήδη χθες ότι διαθέτουμε καλή ταχύτητα», ενώ τόνισε ότι οι προγραμματισμένοι για τώρα αγώνες τους ευνοούν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σπα και Μόντσα, δηλαδή οι πίστες στις οποίες απαιτείται χαμηλή αρνητική άντωση, ήταν και τον προηγούμενο χρόνο καλές για εμάς. Ετσι φαίνεται ότι είναι και αυτόν τον χρόνο».

O Σιρίλ Αμπιτεμπούλ με τον Ντάνι Ρικιάρντο.

Ο Ρικιάρντο αποκάλυψε ότι απόλαυσε τις κατατακτήριες δοκιμές του Βελγίου. «Το διασκεδάζεις πολύ, όταν είναι σωστός ο χρόνος του γύρου. Και ναι, είμαι αρκετά ικανοποιημένος», ανέφερε ο οδηγός της Renault που πιστεύει ότι είναι εφικτό να ανέβει στον κυριακάτικο αγώνα ακόμη και στο βάθρο. Για τον Ρικιάρντο θα αποτελέσουν το κλειδί μίας τέτοιας επιτυχίας στο Σπα τα πρώτα μέτρα και εξηγεί ότι «στην εκκίνηση έχουμε μία πραγματική ευκαιρία. Μετά θα μπορούσα να παίξω για ένα διάστημα άμυνα, εφόσον ήταν αναγκαίο. Το σχέδιο θα ήταν αυτό: Να κερδίσω μερικές θέσεις στην εκκίνηση και μετά να βγάλω έξω τους αγκώνες».

Αν μάλιστα καταφέρει και ανέβει ο Αυστραλός στο βάθρο, θα κερδίσει το στοίχημα με τον διευθυντή της ομάδας της Renault, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ και να κάνει ο τελευταίος ένα τατουάζ σύμφωνα με τις επιθυμίες του Ρικιάρντο. Ο Ντάνι δεν έχει καταλήξει ακόμη για το σχέδιο, ωστόσο ανέφερε ότι «δεν μπορώ να του φερθώ υπερβολικά σκληρά, επειδή είναι καλό παιδί, όμως για την περίπτωση που τα καταφέρουμε, θα ήταν πιθανόν μία αυθόρμητη ιδέα μία καλή ιδέα».

Xαμόγελα και για τον Εστεμπάν Οκόν.

Ευχαριστημένος ήταν βεβαίως και ο έκτος των δοκιμών, Εστεμπάν Οκόν, που δήλωσε με τη σειρά του τα εξής: «Αλλάξαμε πολλά μέρη του αυτοκινήτου μου στις αρχές του Σαββατοκύριακου. Είναι καλό, να μπορείς να εργάζεσαι ήσυχα, χωρίς να πρέπει να κάνεις πολλούς γύρους. Μπορέσαμε να δουλέψουμε πάνω σε ό,τι ήταν πραγματικά σημαντικό. Από αυτή την άποψη ήταν μέχρι τώρα ένα καλό Σαββατοκύριακο. Στους προηγούμενους αγώνες υπήρχε μία μεγάλη διαφορά απόδοσης μεταξύ των δύο Renault. Εδώ δεν είχαμε μία τέτοια περίπτωση. Αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκαθάρισαν για εμάς πολλά από διάφορες απόψεις. Αυτό θα μας κάνει δυνατότερους στους επόμενους αγώνες».

Πάντως ο Οκόν γνωρίζει ότι εξακολουθεί να έχει αδυναμίες, κυρίως στο κεφάλαιο της σταθερότητας. Όπως δήλωσε σχετικά, «ο πρώτος μου γύρος στο Q2 ήταν πολύ καλός. Με βάση αυτόν δεν βελτιώθηκα αρκετά στη συνέχεια. Αυτή είναι η αίσθησή μου. Αν θέλεις να έχεις πραγματικά καλές κατατακτήριες δοκιμές, πρέπει να τα καταφέρνεις καλά με κάθε σετ ελαστικών. Αυτό δεν το κατάφερα σήμερα». Κάπως έτσι ανέβασε και ο Ρικιάρντο το σκορ της μονομαχίας του με τον teammate του στις κατατακτήριες δοκιμές των επτά πρώτων Γκραν Πρι της χρονιάς σε 6 – 1!

.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!