Oι 20 γρηγορότεροι πιλότοι της Formula 1 από το 1983 έως σήμερα

Gazzetta team
Oι 20 γρηγορότεροι πιλότοι της Formula 1 από το 1983 έως σήμερα
Το Top 20 των γρηγορότερων οδηγών της Formula 1 για τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια προέρχεται από την ΑWS, που συνεργάζεται με την F1, βασίζεται σε ειδικούς αλγόριθμους και αξιολογεί πρώτο τον Σένα, δεύτερο τον Σουμάχερ και τρίτο τον Χάμιλτον!

Μία ακόμη έρευνα που αναμένεται να πολυσυζητηθεί δημοσίευσε η εταιρεία Amazon Web Services (ΑWB). Η συγκεκριμένη εταιρεία συνεργάζεται με τη Formula 1 και είναι εκείνη που φτιάχνει τα γνωστά γραφήματα με τις ενδείξεις της φθοράς των ελαστικών κατά τη διάρκεια των Γκραν Πρι. Πολλές φορές πέφτει πάντως έξω, καθώς βλέπουμε τις ομάδες να διαχειρίζονται εντελώς διαφορετικά τα ελαστικά τους σε σχέση με τα ποσοστά φθοράς που αναφέρονται στα γραφήματα της AWB.

Τώρα «ξαναχτύπησε» η Amazon Web Services με μία κατάταξη των 20 γρηγορότερων οδηγών της Formula 1 από το 1983 έως σήμερα, η οποία αναμένεται να πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις μεταξύ των ειδικών και των φίλων του αθλήματος και προκύπτει από τις επιδόσεις των πιλότων στις κατατακτήριες δοκιμές σε σύγκριση με τους εκάστοτε teammate τους. Στην κορυφή του Top Twenty βρίσκεται μία τριάδα σπουδαίων ονομάτων της Formula 1 με τον Άιρτον Σένα πρώτο, τον Μίκαελ Σουμάχερ δεύτερο και τον Λιούις Χάμιλτον τρίτο.

Τέταρτος είναι ο Φερστάπεν, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Αλόνσο, Ρόσμπεργκ, Λεκλέρ, Κοβαλάινεν και Τρούλι μπροστά από τον δέκατο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Η κατάταξη έχει προκύψει μέσω ενός αλγορίθμου που βασίζεται σε μηχανική νοημοσύνη και έχει συγκρίνει τους χρόνους μεταξύ των οδηγών της ίδιας ομάδας στις κατατακτήριες δοκιμές. Ετσι θεωρεί το σύστημα ότι περνά σε δεύτερη μοίρα ο παράγων αυτοκίνητο και είναι εφικτή μία σύγκριση μεταξύ πιλότων διαφορετικών γενεών. Πρόκειται δηλαδή για μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση με βάση τις κατατακτήριες δοκιμές και όχι τους ίδιους τους επίσημους αγώνες!

Οι υπεύθυνοι της AWB υπερασπίζονται την αμφιλεγόμενη κατάταξή τους, τονίζοντας ότι η εικόνα των οδηγών της ίδιας ομάδας στις κατατακτήριες δοκιμές θεωρείται αξιόπιστο κριτήριο ταχύτητας κάθε πιλότου και καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την καριέρα του στο άθλημα. Επίσης τονίζουν ότι η ταχύτητα κάθε οδηγού στις κατατακτήριες δοκιμές σε σύγκριση με τον ομόσταβλό του αποτυπώνει πιο σωστά τις ατομικές ικανότητες ενός πιλότου της Formula 1 και τις αποσυνδέει από τις δυνατότητες του μονοθεσίου τους.

Το Top 20 συμπληρώνουν κατά σειρά οι εξής οδηγοί:

11. Ρούμπενς Μπαρικέλο

12. Νίκο Χούλκενμπεργκ

13. Βάλτερι Μπότας

14. Κάρλος Σάινθ

15. Λάντο Νόρις

16. Ντάνιελ Ρικιάρντο

17. Τζένσον Μπάτον

18. Ρόμπερτ Κούμπιτσα

19. Τζιανκάρλο Φιζικέλα

20. Αλέν Προστ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!