Βολφ: «Θα υπογράψουμε με τον Λιούις και μετά θα πάμε για πίτσα»

Gazzetta team
Βολφ: «Θα υπογράψουμε με τον Λιούις και μετά θα πάμε για πίτσα»
Ο Λιούις Χάμιλτον οδηγεί φανταστικά και έχει βάλει πλώρη για το έβδομον παγκόσμιο τίτλο στη Formula 1, κάτι που θα ανεβάσει σίγουρα το κασέ του στις διαπραγματεύσεις του με τη Mercedes για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Το Γκραν Πρι Ισπανίας ήταν ο 39ος αγώνας στη σειρά στον οποίο πήρε βαθμούς ο Λιούις Χάμιλτον, ενώ ο Βρετανός πέτυχε την 88η νίκη του απέχοντας μόλις τρεις από το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ που φαίνεται ότι θα το καταρρίψει εφέτος. Ταυτόχρονα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας πίσω του τον Φερστάπεν και τον Μπότας, που θα δώσουν μάχη κυρίως για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και όχι για τον τίτλο. Μάλιστα η συγκεκριμένη τριάδα έριξε γύρο σε όλους τους αντιπάλους της στην πίστα της Βαρκελώνης και θα είναι πιθανότατα και η τελική στο πέσιμο της αυλαίας της σεζόν 2020, αν και όχι οπωσδήποτε με τη σημερινή σειρά της.

Οι άνθρωποι της Mercedes είναι βεβαίως ενθουσιασμένοι με τον Βρετανό οδηγό τους, για τον οποίο δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα ο Τότο Βολφ τα εξής: «Ο Λιούις είναι πιθανόν ήδη ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών. Οδηγεί σε έναν άλλον πλανήτη».

Μισό κασέ ο Φέτελ

Ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός, ότι ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τα ‘’Ασημί Βέλη’’ λέγοντας ότι «αυτό θα το κανονίσουμε μεταξύ δύο αγώνων. Τότε θα τσακωθούμε λίγο και μετά θα πάμε να φάμε πίτσα».

Όσο καθυστερούν πάντως οι υπογραφές, τόσο ανεβαίνει το κασέ του Χάμιλτον. Παρά τις επιτυχίες του Βρετανού, θεωρείται πάντως βέβαιο ότι οι ετήσιες αποδοχές του θα κυμαίνονται λίγο χαμηλότερα από τις σημερινές των περίπου 50 εκατ. δολαρίων καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει οικονομική κρίση και απολύσεις προσωπικού στις ομάδες της Formula 1.

Ενδεικτική είναι και η φημολογούμενη πρόταση της Aston Martin προς τον Φέτελ για ετήσιο συμβόλαιο ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή λιγότερα από τα μισά σε σχέση με το σημερινό του Γερμανού στη Ferrari όπου όμως ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά.

Σε κάθε περίπτωση, ο Βολφ δηλώνει αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τον Χάμιλτον και τονίζει τα εξής: «Όπως είπαμε, θα μαλώσουμε έντονα για λίγο. Μετά θα δώσουμε τα χέρια και θα μείνουμε φίλοι».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!