Εντυπωσιακός ο Χάμιλτον νίκησε άνετα στην Ισπανία

Γιώργος Βαρίνος
Εντυπωσιακός ο Χάμιλτον νίκησε άνετα στην Ισπανία
Σε ρυθμό βόλτας ο Χάμιλτον νίκησε εύκολα, 23 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Φερστάπεν που τερμάτισε 2ος με τον Μπότας 3ο που πήρε τον βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Ο Λιούις Χάμιλτον κυριάρχησε στο Ισπανικό Γκραν Πρι και κέρδισε άνετα μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν που προσπάθησε πολύ στο πρώτο μισό του αγώνα να κρατήσει επαφή μαζί του, αλλά ο Λιούις είχε καλύτερο ρυθμό και τελικά τερμάτισε με μεγάλη διαφορά 23 δευτερολέπτων. Ο Βάλτερι Μπότας αντιμετώπισε προβλήματα στην εκκίνηση, τον πέρασαν αρκετοί και μέχρι να βρει ρυθμό και να φτάσει πίσω από τον Φερτάπεν του πήρε πολύ χρόνο μέχρι να βρει ρυθμό και αρκέστηκε στην 3η θέση και στον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Λανς Στρολ μπροστά από τον 5ο Σέρχιο Πέρεθ καθώς ο Μεξικάνος πήρε ποινή 5 δευτερολέπτων για αγνόηση μπλε σημαίας. Ο Κάρλος Σάινθ έκανε άλλον έναν εξαιρετικό αγώνα και πήρε μια άξια 6η θέση. Στην 7η θέση βρίσκουμε τον Σεμπάστιαν Φέτελ -που ανακηρύχθηκε και οδηγός του αγώνα- που άντεξε με την μαλακή γόμα την επίθεση του Άλμπον που τερμάτισε στην 8η θέση. Είναι περίεργο πως ο Άλμπον δεν μπορεί να πιάσει την απόδοση που πιάνει ο Μαξ Φερστάπεν και τον νικά συστηματικά σε κάθε αγώνα ή κατατακτήριες.

Ο Πιερ Γκασλί τερμάτισε 9ος με τον Λάντο Νόρις στη 10η θέση να ολοκληρώνει την βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ο Σαρλ Λεκλέρ, αντιμετώπισε πρόβλημα και εγκατέλειψε στη μέση περίπου του αγώνα.

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!