Oι δύο Mercedes μπροστά και στο FP3 του Γκραν Πρι Ισπανίας

Gazzetta team
Oι δύο Mercedes μπροστά και στο FP3 του Γκραν Πρι Ισπανίας
Ο Λιούις Χάμιλτον πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Ισπανίας, όπου ο Μπότας ήταν δεύτερος ταχύτερος ενώ είχαμε και πρόωρη διακοπή εξαιτίας ατυχήματος του Οκόν με το μονοθέσιο της Renault.

H Μercedes επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί και στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Ισπανίας. Η γερμανική ομάδα είχε και πάλι τους Χάμιλτον και Μπότας στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών με τους ταχύτερους χρόνους, ενώ πίσω από αυτούς βρέθηκαν ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull και ο Κάρλος Σάινθ με McLaren.

Oι δοκιμές επισκιάστηκαν από ένα ατύχημα του Εστεμπάν Οκόν δύο λεπτά πριν την κανονική ολοκλήρωσή τους. Ο οδηγός της Renault προσπάθησε να αποφύγει τον προπορευόμενο Μάγκνουσεν με Haas και βγήκε εκτός πίστας, ενώ από τη σφοδρή πρόσκρουση πάνω στα πλαϊνά τοιχία έπαθε μεγάλες ζημιές το κίτρινο μονοθέσιο και οι μηχανικοί της ομάδας επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν τις κατατακτήριες δοκιμές. Οι τελευταίες ξεκινούν στις 16.00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθούν όπως πάντα live από το gazzetta.

Μετά το συγκεκριμένο περιστατικό ολοκληρώθηκαν πρόωρα τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά, στα οποία δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιοσημείωτο.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν πίσω από τον τέταρτο Σάινθ κατά σειρά οι Πέρεζ (Racing Point), Λεκλέρ (Ferrari), Γκασλί (Alpha Tauri), Στρολ (Racing Point), Άλμπον (Red Bull) και Ρικιάρντο (Renault). Ο Οκόν πρόλαβε και χρονομετρήθηκε ενδέκατος, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ πέτυχε με τη Ferrari του τον δωδέκατο καλύτερο χρόνο με περίπου 1,5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο Χάμιλτον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!