Μάρεϊ Γουόκερ: «Ο Χάμιλτον καλύτερος από Σουμάχερ, Σένα»

Πέτρος Σηφαλάκης
Μάρεϊ Γουόκερ: «Ο Χάμιλτον καλύτερος από Σουμάχερ, Σένα»
Δηλώσεις που θα... συζητηθούν έκανε ο Μάρεϊ Γουόκερ για τον Λιούις Χάμιλτον, όπου τονίζει ότι κάθε εποχή της F1 είναι διαφορετική και μας αποκαλύπτει τον κορυφαίο, κατά τη δική του γνώμη, πιλότο.

Με όπλο του την «καθαρή» οδήγηση, το ταλέντο και ένα κορυφαίο αυτοκίνητο, ο Λιούις Χάμιλτον έχει ανέβει στα ψηλότερα σκαλοπάτια της Formula 1, σύμφωνα με τη -βαρυσήμαντη- γνώμη του Μάρεϊ Γουόκερ. Αν έχει καταφέρει να περάσει τον Σουμάχερ ή τον Σένα, δεν μπορούμε να το κρίνουμε με απόλυτο κριτήριο τους αριθμούς και τα επιτεύγματα, ο Γουόκερ όμως τεκμηριώνει την άποψή του και μας λέει γιατί θεωρεί ότι ο Βρετανός τους έχει πλέον ξεπεράσει.

«Ο Χάμιλτον είναι πάντα πεντακάθαρος στην οδήγησή του»

«Συνήθιζα να λέω ότι είναι αδύνατο να πεις ποιος είναι ο κορυφαίος πιλότος της Formula 1 όλων των εποχών. Οι άλλοι οδηγοί, τα μονοθέσια, οι πίστες, όλα είναι διαφορετικά. Μπορείς να πεις ποιος ήταν ο καλύτερος της γενιάς του. Όπως ο Σουμάχερ, που ήταν, ή ο Σένα. Δεν υπάρχει όμως κοινό σημείο για να τους... μετρήσεις όλους. Για εμένα, ο καλύτερος όλων των εποχών ήταν ο Τάτσιο Νουβολάρι, ο οποίος συμμετείχε σε αγώνες πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όταν αναφέρω το όνομά του ο κόσμος με κοιτά περίεργα. Πολλές επιτυχίες είχε και ο Φάντζιο, ο Κλαρκ, ο Σερ Τζάκι Στιούαρτ. Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολλούς ακόμη. Αλλά δεν ξέρω ποιος είναι ο καλύτερος. Νομίζω ότι θα πω πολύ σύντομα ο Λιούις Χάμιλτον. Αν κοιτάξεις τα στατιστικά έχει ήδη περισσότερες pole positions από τον Σουμάχερ. Επίσης έχει μπροστά του τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια επιτυχιών, αν δεν χτυπήσει, αν δεν αποφασίσει να σταματήσει ή αν δεν αποφασίσει να φύγει από τη Mercedes για κάποιο λόγο.

Έχει τουλάχιστον τρία πρωταθλήματα ακόμη μπροστά του, οπότε και στατιστικά, θα γίνει ο κορυφαίος. Κατά τη δική μου γνώμη όμως, είναι καλύτερος από τον Σουμάχερ και τον Σένα, επειδή και οι δύο υιοθέτησαν αρκετές φορές στην καριέρα τους βρώμικες τακτικές οδήγησης. Θυμόμαστε τον Σουμάχερ στο Μονακό με τον Φερνάντο Αλόνσο στη μάχη για την pole, τον Σουμάχερ να συγκρούεται με τον Βιλνέβ στη Χερέθ το 1997 και τον Σένα με τον Προστ το 1990 στην Ιαπωνία. Ο Λιούις Χάμιλτον ποτέ δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο. Είναι πάντα πεντακάθαρος στην οδήγησή του. Είναι ένας απίστευτα ωραίος και τρομερά ταλαντούχος οδηγός, δεν νομίζω ότι έχουμε δει κάτι παρόμοιο με αυτόν στο παρελθόν» είπε ο Μάρεϊ Γουόκερ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!