Λευκή πετσέτα από τον Φερστάπεν

Gazzetta team
Λευκή πετσέτα από τον Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν δήλωσε ότι η τρίτη θέση του ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να πετύχει λόγω της μεγάλης υπεροχής των Mercedes, η οποία απλά θα μπορούσε ίσως να μειωθεί αν υπήρχε ζέστη κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.

Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο Μαξ Φερστάπεν κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας. Ο οδηγός της Red Bull ανέφερε αρχικά ότι η τρίτη θέση του ήταν το μάξιμουμ με βάση την υπεροχή των δύο Mercedes. Ο Ολλανδός απάντησε επίσης στο ερώτημα, αν έχει καμία πιθανότητα να νικήσει στον κυριακάτικο αγώνα λέγοντας «κανονικά όχι», ενώ έδωσε τη δική του ερμηνεία για τη μεγάλη διαφορά των γερμανικών μονοθεσίων από τη Red Bull: «Δεν αιφνιδιάστηκα. Διαπιστώσαμε ήδη πολύ νωρίς στις κατατακτήριες, ότι είναι απλά πολύ γρήγοροι. Η διαφορά είναι πραγματικά μεγάλη. Ετσι ήταν όμως και στους προηγούμενους αγώνες. Στον αγώνα οφείλουμε να είμαστε λίγο πιο κοντά τους. Δεν εννοώ, ότι μπορούμε να παλέψουμε με τις Mercedes, τουλάχιστον όμως να έχουμε μία ευκαιρία. Ευελπιστούμε σε μία καθαρή εκκίνηση. Τότε θα επιχειρήσω να τα δώσω όλα. Αν καταφέρουμε να τους ακολουθήσουμε λίγο και να πάρουμε βαθμούς, θα ήμουν ευχαριστημένος».

Και με ζέστη, πάλι τρίτος

Στη Mercedes τόνισαν, ότι θα είχαν ενδεχομένως περισσότερα προβλήματα με υψηλότερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος, κάτι που παραδέχθηκε μεν ο Φερστάπεν τονίζοντας όμως ότι «θα ήμασταν παρόλα αυτά μερικά δέκατα πίσω. Δεν νομίζω, ότι ο ζεστός καιρός κάνει μία τόσο μεγάλη διαφορά. Ακόμη και αν είχαμε πάλι σήμερα 35 βαθμούς Κελσίου, θα ήμουν τρίτος. Ίσως να είχε βοηθήσει λίγο, όχι όμως πολύ».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!