O Xoύλκενμπεργκ στη θέση του Πέρεζ

Gazzetta team
O Xoύλκενμπεργκ στη θέση του Πέρεζ
Ο Γερμανός συμμετέχει με τα χρώματα της Racing Point ως αντικαταστάτης του Σέρτζιο Πέρεζ στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας και έκανε ήδη τις πρώτες δηλώσεις του ευχόμενος γρήγορη ανάρρωση στον Μεξικανό φίλο του!

Και το όνομα αυτού Νίκο Χούλκενμπεργκ. Αυτός είναι τελικά ο οδηγός που θα αντικαταστήσει τον πιλότο της Racing Point Σέρτζιο Πέρεζ, επειδή ο Μεξικανός βρέθηκε θετικός σε τεστ κορονοϊού. Η απόφαση ανακοινώθηκε την ύστατη ώρα και ο Γερμανός μπήκε ήδη στα πιτ και συμμετέχει στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας και αφού πέρασε προηγουμένως με επιτυχία το δικό του τεστ κορονοϊού.

Ενδεικτικό της χρονικής πίεσης που υπήρχε στην ομάδα της Racing Point είναι το γεγονός, ότι ο Χούλκενμπεργκ συμμετέχει με μία αγωνιστική φόρμα του έτερου πιλότου της ομάδας, Λανς Στρολ επειδή δεν ετοιμάστηκαν ακόμη δικές του. Ο Καναδός έχει περίπου ίδιο ύψος με τον Γερμανό και έτσι λύθηκε το πρόβλημα, καθώς ο Χούλκενμπεργκ θεωρείται «πρώτο μπόι» για τα δεδομένα της Formula 1 και θα ήταν δύσκολο να βρεθεί μία φόρμα στα μέτρα του.

Ο Νίκο έκανε ήδη και τις πρώτες δηλώσεις του αναφέροντας τα εξής: «Ήμουν ήδη καθ’ οδόν προς το Νιρμπουργκρινγκ για έναν άλλον αγώνα, όταν δέχθηκα το τηλεφώνημα του Ότμαρ (εννοεί τον διευθυντή της Racing Point, Ότμαρ Στσαφνάουερ). Είναι κάτι λιγότερο από 24 ώρες από τότε, οπότε το νιώθω λίγο σουρεαλιστικό για εμένα, όμως μου αρέσει μία καλή πρόκληση και αυτή είναι σίγουρα μία τέτοια. Είναι προφανώς μία δύσκολη κατάσταση για τη Racing Poing και τον ‘’Τσέκο’’. Είναι φίλος μου, παλιός μου teammate και του εύχομαι γρήγορη ανάρρωση. Θα τον αντικαταστήσω και θα προσπαθήσω, να τα δώσω όλα για την ομάδα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!