Σέρτζιο Πέρεθ: «Αν έρθει ο Φέτελ, θα φύγω προφανώς εγώ»

Gazzetta team
Σέρτζιο Πέρεθ: «Αν έρθει ο Φέτελ, θα φύγω προφανώς εγώ»
Για τον oδηγό της Racing Point είναι ξεκάθαρο ότι με την ενδεχόμενη έλευση του Φέτελ στην ομάδα, θα πέσει ο…κλήρος της αποχώρησης σε αυτόν και όχι στον Λανς Στρολ, επειδή είναι γιος του μεγαλοϊδιοκτήτη της ομάδας της Formula 1 με τα ροζ μονοθέσια.

Ο Σέρτζιο Πέρεθ είναι ρεαλιστής και δεν τρέφει ψευδαισθήσεις. Ο Μεξικανός έχει μεν άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με την Racing Point που θα ονομάζεται από του χρόνου Aston Martin, αντιλαμβάνεται όμως ότι είναι αυτός που θα αποχωρήσει αν έρθει τελικά το 2021 ο Φέτελ στην ομάδα. «Νομίζω ότι αυτό είναι προφανές, αν πρέπει να φύγει κάποιος», δήλωσε ο Πέρεθ σε συνέντευξή του και εξήγησε ότι «είμαι πατέρας, δεν θα έδιωχνα ποτέ τον γιο μου. Όμως δεν υπάρχουν πολλά, που μπορώ να πω. Ακούγονται πολλά. Από την πλευρά μου παραμένουν όλα ως έχουν. Εχω συμβόλαιο με την ομάδα».

Ο Φέτελ φέρεται να τα έχει βρει με τη ροζ ομάδα της Formula 1, για να ενταχθεί σε αυτήν μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Ferrari στα τέλη της χρονιάς, όμως ο Γερμανός δεν ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά μόνον για «χαλαρές συζητήσεις» με τους ιδιοκτήτες της Racing Point.

Ενδιαφέρον από άλλες ομάδες

Οι δύο τωρινοί πιλότοι της Racing Point, Σέρτζιο Πέρεθ και Λανς Στρολ, δεσμεύονται με πολυετή συμβόλαια με την ομάδα που θα συμμετέχει από του χρόνου ως Aston Martin με κινητήρες Mercedes στο πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Πέρεθ βρίσκεται στην πρώτη χρονιά ενός τριετούς συμβολαίου, ωστόσο ο Στρολ είναι φαβορί για να μείνει καθώς πρόκειται για τον γιο του μεγαλομετόχου της ομάδας.

Ο Μεξικανός αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι έχει δεχθεί ήδη κρούση από άλλη ομάδα για την περίπτωση που θα αποχωρούσε από τη Racing Point και πιθανολογείται ότι πρόκειται για την Alfa Romeo όπου είχε σημειώσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του όταν ονομαζόταν η ομάδα ακόμη Sauber.

Φαίνεται πάντως ότι το έχει πάρει απόφαση ότι θα υποχρεωθεί να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα, καθώς αναφέρθηκε και σε λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία. «Σε όλα τα συμβόλαια υπάρχουν πάντα ρήτρες», δήλωσε ο Πέρεθ και συμπλήρωσε: «Εχει να κάνει λίγο με τις χορηγίες, που μπορούν να ενεργοποιήσουν τέτοιες ρήτρες. Όμως εργαζόμαστε σκληρά με όλους τους χορηγούς μας, για να μη συμβεί αυτό. Δεν θα έλεγα ότι εξαρτάται από έναν μεμονωμένο χορηγό, πρόκειται μάλλον για ένα γενικότερο ζήτημα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!