Xάμιλτον: «Φανταστική δουλειά από την ομάδα μου»

Gazzetta team
Xάμιλτον: «Φανταστική δουλειά από την ομάδα μου»
Ο Λιούις Χάμιλτον έδωσε συγχαρητήρια στη Mercedes για το αυτοκίνητό του και την στρατηγική της, ενώ τόνισε ότι η νίκη του στην Ουγγαρία δεν ήταν τόσο εύκολη όσο φάνηκε σε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα.

Ο Λιούις Χάμιλτον πλησιάζει με γοργά βήματα τα ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ που φαίνονταν μέχρι πρόσφατα απίθανο να καταρριφθούν. Μάλιστα στην Ουγγαρία ισοφάρισε ήδη ένα ρεκόρ του μεγάλου Γερμανού οδηγού νικώντας για όγδοη φορά στο ίδιο Γκραν Πρι, ενώ ήταν συνολικά η 86η νίκη στην καριέρα του και υπολείπεται πλέον μόνον 5 για να μοιραστεί και εδώ την πρώτη θέση με τον Σούμι.

Ταυτόχρονα στην Ουγγαρία είχαμε τη 222η νίκη μονοθεσίου με ελαστικά της Pirelli, ενώ πέρασε πλέον πρώτος στη βαθμολογία των οδηγών ο Χάμιλτον με 5 βαθμούς διαφορά από τον teammate του, Βάλτερι Μπότας.

Ο Βρετανός ερωτήθηκε από τον Μάρτιν Μπραντλ, που χαρακτήρισε την εμφάνισή του στη Βουδαπέστη ‘’μαεστρική’’, πώς νιώθει μετά από αυτές τις επιδόσεις και απάντησε ως εξής: «Τα πράγματα δείχνουν πιο απλά από την πραγματικότητα. Ήταν ένας αγώνας που έπρεπε να πιέσω και να κάνω καλή διαχείριση. Ευχαριστώ τα παιδιά, που εργάζονται στο εργοστάσιο και βρίσκονται στο εξωτερικό και βεβαίως όσους ήταν και εδώ. Τρομερή η εξέλιξη του αυτοκινήτου για το 2020. Η Ουγγαρία είναι ένας από τους αγαπημένους μου αγώνες και η ομάδα μας είναι φοβερή με καταπληκτική στρατηγική και ιδανικά πιτ στοπ».

Πήρε και το μπόνους του ενός βαθμού

Αποτέλεσμα αυτής της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται από τη Mercedes σε όλα τα επίπεδα, είναι και η κατάκτηση του μπόνους του ενός βαθμού από τον Χάμιλτον, όταν έβαλε μεταχειρισμένα ελαστικά με μαλακή γόμα λίγο πριν το τέλος και σημείωσε στον τελευταίο γύρο τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα!

Ο Λιούις έκανε και έναν μίνι απολογισμό της εφετινής του απόδοσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στον πρώτο αγώνα φάνηκε ότι δεν μπήκα τέλεια προετοιμασμένος. Οι δύο τελευταίοι εξελίχθηκαν όμως φανταστικά και ελπίζω σε ανάλογη συνέχεια».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!